A tavalyi évben bevezetésre került Hamulyák-díj célja azoknak az elismerése, akik a lakókörnyezetük magas színvonalú, példaértékű fenntartásával, gondozásával hozzájárulnak Dombóvár városképének javításához, a környezeti állapot fejlesztéséhez.

A Hamulyák-díj adományozható:

  • annak az ingatlantulajdonosnak vagy ingatlanhasználónak, akinek a tulajdonában vagy használatában álló, a város közigazgatási területén található ingatlan ápolt és gondozott, a rajta elhelyezkedő épület, kert vagy udvar harmonikusan illeszkedik a környezetébe, összehangolt az épített környezettel, kiemelkedő esztétikával, illetve egyedi vagy kreatív kertészeti, parkosítási megoldásokkal, színvonalas zöldfelületi kialakítással rendelkezik,
  • annak az előkerttel rendelkező dombóvári lakóközösségnek, amelynek a lakóközösség által használt ingatlanhoz tartozó előkertje a legszebb látványt nyújtja a beültetett virágok, növények, továbbá a közterületi összkép vonatkozásában, vagy
  • olyan többlakásos épületben lévő dombóvári lakás tulajdonosának, vagy használójának, amelynek a közterületről látható erkélye vagy ablaka esztétikus és látványos virágosítással rendelkezik.

A jelentkezések alapján a polgármester által felkért, független szakmai munkacsoport a nyár folyamán előre egyeztetett időpontban megtekinti az ingatlanokat, és azokat a Hamulyák Közalapítvány által elfogadott szempontrendszer szerint értékeli. Évente legfeljebb három Hamulyák-díj adományozható, melyről augusztus 30. napjáig születik döntés.

A Hamulyák-díjjal díszoklevél, legfeljebb 30 ezer forint értékű kertészeti vásárlási utalvány, valamint egy „Hamulyák-díjas ingatlan” feliratú díszes tábla jár.

A részletes felhívás és a nevezési lap letölthető innen, illetve beszerezhető a Városházán (Szabadság utca 18.) 

A nevezési lap benyújtásának határideje: 2017. július 15.


Dombóvár Város Önkormányzata

2017 JÚN 28 15:53:00/