Tájékoztató az április hónapra tervezett házhoz menő zöldhulladék szállításról!

Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy

2017. április 10. és 2017. április 14. közötti időszakban

egyszeri alkalommal ismét zöldhulladék gyűjtés és szállítás lesz Dombóvár város területén.

Kérjük, hogy a tájékoztatónkat olvassa át figyelmesen!


A zöldhulladék begyűjtése a gyorsabb és hatékonyabb munkavégzés miatt szakaszosan fog történni az alábbiak szerint:

április 10. (hétfő): Szőlőhegy, Szuhay domb

április 11. (kedd): Belváros (Rákóczi utca, Erzsébet utca, Köztársaság utca, Kórház utca, Bajcsy-Zsilinszky utca, Jókai utca által határolt terület)

április 12. (szerda): Kertváros

április 13. (csütörtök): Újdombóvár

április 14. (péntek): Tüske, Gunaras


A zöldhulladékot KIZÁRÓLAG átlátszó zsákban illetve 1 méternél nem hosszabb kötegekben lehet csak kihelyezni a szállítás meghirdetett időpontját megelőző 3 napon belül.

A zöldhulladék közé TILOS sittet, építési törmeléket, kommunális hulladékot tűz- és robbanóveszélyes anyagot helyezni. Amennyiben a Szolgáltató munkatársai ilyen zsákot találnak, nem szállítják el. A szolgáltató gépjárművei kamerával ellátott munkagépek.

A közterület-felügyelők azokon a helyeken, ahol korábban vagy a gyűjtési napot követően kihelyezett zöldhulladékot találnak, a közterület-használatáról szóló 26/2012. (VII. 6.) önkormányzati rendelet 10. § (3) bekezdése alapján a közterület-használatidíjat rónak ki, mely az egyébként irányadó díj kétszerese.


2017. évben a Lucza hegyi (korábban Erzsébet utca) hulladékudvar (hétfőn és csütörtökön 8.00 – 12.00; kedden és pénteken 13.00 – 17.00, valamint szombaton 10.00 – 12.00), a kaposszekcsői átrakó (hétfő-péntek 8.00 – 16.00) nyitvatartási idő alatt fogadja a dombóvári lakcímkártyával vagy belépőkártyával rendelkező ingatlantulajdonosoktól a zöldhulladékot.

A belépőkártyát a nem dombóváriak, de Dombóvár közigazgatási határain belül ingatlannal rendelkezők igényelhetik a Városüzemeltetési Irodában (Dombóvár, Bezerédj u. 14. I. em.).


Kérjük a lakosságot, hogy figyeljenek oda környezetükre és tartsák be az előírásokat!


Továbbá előzetesen tájékoztatjuk a lakosságot, hogy 2017. június 19 – 25. közt tervezzük a következő, házhoz menő zöldhulladék begyűjtést a város területén.


2017 MÁR 14 15:57:34/