Lakossági felhívás

Dombóvár Város Önkormányzata az alábbi tájékoztatást adja a Tisztelt Lakosságnak a téli hó- és síkosságmentesítéssel kapcsolatos feladatok ellátásáról:

Az önkormányzat az általa vállalt és ellátott munkálatok elvégzése mellett elsősorban kéri, de egyben elvárja a magáningatlanok, társasházak, üzletek, cégek együttműködését is.

Kérjük városunk lakóit, az ingatlanok tulajdonosait (kezelőjét, használóját) gondoskodjanak az ingatlan előtti járdaszakasz (járda hiányában 1 m széles területsáv) tisztántartásáról a balesetek elkerülése érdekében.

Az útszóró só használata nem engedélyezett, kérjük alternatív anyagok – hamu, salak, homok - használatát részesítsék előnyben!

Továbbá kérjük Önöket arra is, hogy hórakást ne helyezzenek el útkereszteződésben, útburkolati jeleken, buszmegállóknál, illetve vízelzáró csap, gázcsap, csapadékcsatorna lefolyóján, valamint oly módon, hogy az a gyalogos és gépjármű közlekedést akadályozza, biztonságát veszélyeztesse.

A fentieket a közterület-felügyelet fokozottan ellenőrzi, és a mulasztókat a jegyző közigazgatási bírság kiszabásával sújthatja.


Dombóvár Város Önkormányzata


2018 FEB 27 15:36:51/