Nyárköszöntő vízishow és tűzijáték
Különleges fény- és vízishow köszöntötte Szent Iván éjjelét a Tinódi Ház előtt. Az év legrövidebb éjszakát a Kalimpa Ütőegyüttes műsora nyitotta meg, majd a Pyro-Fókusz Kft. kivitelezésében egy látványos víz- és láng show-t láthatott a nagy számú érdeklődő tűzijátékkal ötvözve.
Nyelvgyakorlás és barátkozás Németországban
A Dombóvári József Attila Általános Iskola és Bad Mergentheim Kopernikus Reáliskolája már több mint negyedszázada ápol partneri kapcsolatot egymással, melynek keretében legutóbb május 8. és 14. között látogattak el a magyar oktatási intézmény diákjai pedagógusaik kíséretében a Baden-Württemberg tartományban található fürdővárosba.
Dombóváron épült a megye leghosszabb rekortán pályája
50 millió forintból építették ki Szigeterdőben azt a 600 méteres rekortán borítású futópályát, amely sportolóknak és hobbifutóknak egyaránt egészségesebb lehetőséget biztosít a mozgásra. Az is kiderült: ha sokan és sokat futnak, akkor Záhonyig is elérnek rajta.

Újra összejöttek a civilek

2017-06-12 14:35:28
Újra összejöttek a civilek
2017-ben is nagy lelkesedéssel szerveztek Civil Családi Napot a dombóvári szervezetek, aminek idén a DÖPTE bázis adott otthont. A cél, hogy kimozdítsák a hétköznapokból a szervezetek tagjait, képviselőit, családjait.
Halála után 50 évvel is segíti a Székely kapcsolatokat
A Városi Küldöttség Pünkösdkor Kézdivásárhelyre látogatott azzal a céllal, hogy megismerje Földi István hagyatékát, akinek személye összeköti Dombóvárt a székely településsel. A látogatás jelentőségét növelte, hogy idén van az író halálának 50. évfordulója.

90 éves lett Kató néni

2017-06-07 14:03:12
90 éves lett Kató néni
Fekete Jánosnéhoz a napokban látogatott el Szabó Loránd polgármester és Berta János önkormányzati képviselő, hogy felköszöntsék 90. születésnapja alkalmából.
Már a benzinkutakon is javíthatjuk kerékpárunkat
Két dombóvári töltőállomásnál (Shell és Mol) helyeztek el egy-egy szerszámos ládát, amelyben bicikliszerelésre alkalmas eszközök találhatók. Dombóvár jó ideje kerékpárosbarát település, ezért tartja az önkormányzat kiemelten fontosnak a kerékpárutak fejlesztését és a kétkerekűek közlekedésének segítését a város útjain.
Ismét fórumot tartottak Gunarasban
Szombaton megtartották a már hagyományos Gunaras Fórumot a Camping Étteremben, ahol a beszámoltak a 2016. évről, fejlesztési elképzelésekről, valamint a programokról és rendezvényekről, melyek majd Gunarason fognak tartani.

Gyereknap Gunarasban

2017-05-29 14:39:02
Gyereknap Gunarasban
A Tinódi Ház szervezésében idén is kiváló hangulatú és szórakoztató, programokban bővelkedő gyermeknapon vehettek részt az érdeklődők az önkormányzat, a Tinódi Könyvtár és Gunaras Zrt. támogatásával május 28-án.