Új helyre került az emléktábla
Az 1921-ben az akkor Újdombóvárhoz tartozó Tüskepusztán született Sipos Gyula előtt tisztelegtek az önkormányzat vezetői és a településrész lakói február 19-én.
Már az óvodában jogosítványt szerezhetnek
Tavaly október óta tartanak a pedagógusok közlekedésbiztonsági foglalkozásokat hetente egy alkalommal a Zöld Liget Óvodában. Teszik ezt azért, hogy a gyerekek játékos formában sajátítsák el a gyalogos és a kerékpáros közlekedés szabályait.
Szemtanú - Izrael művészszemmel
A Tinódi Házban február 19-én Izrael budapesti nagykövet-helyettese, Fares Saeb és Szabó Loránd, Dombóvár polgármestere nyitotta meg két magyar származású, izraeli művész kiállítását.
Dr. Kretz István József az LMP jelöltje
A Lehet Más a Politika a Tolna megyei 2. számú választókerületben országgyűlési képviselő-jelöltként dr. Kretz István Józsefet indítja. Őt a párt társelnöke mutatta be Dombóváron.
Maskarában és jelmezben űzték el a telet
Dombóvár Város Önkormányzata a Tinódi Könyvtárral és a Tinódi Házzal „karöltve” február 17-én ismét egy fergeteges farsangi bulit rendezett. A többek között ördög-, hercegnő-, katica- és tűzoltójelmezbe bújt gyerekek csak úgy ropták a táncot.
Infrastruktúra-fejlesztés és munkahelyteremtés a cél
A tüskei iparterületre szeretne „ipari park” címet elnyerni a település önkormányzata. Az ehhez szükséges megvalósíthatósági tanulmány elkészítését versenyeztetés alapján az Investment Mérnöki és Fővállalkozó Kft. nyerte el.
A munkaerőigény 300 felett, a munkanélküliség 4%-on
Egyebek mellett ez derült ki a településről a Városházán tartott február 5-i közmeghallgatáson. Jó hír, hogy erősödött Dombóvár adóerő-képessége, ugyanakkor rossz hír, hogy emiatt idén 60 millió forinttal kevesebbet kap az önkormányzat központi forrásból szociális segélyekre.