A fáktól függ a járdafelújítás
Február 15-én lakossági fórumot tartott a Német Közösségi Házban a város önkormányzata a Pannónia utca 32-40. szám alatti társasház lakóinak.

A megbeszélésen elhangzott, hogy a Tolna Megyei Kormányhivatal Dombóvári Járási Hivatalának épülete mögötti járdaszakaszt az elmúlt évtizedekben a hatalmasra nőtt fák gyökerei tönkretették, amik a földben futó víz- és szennyvíz-vezetékeket is megrongálták. Szükség volna a gyalogút felújítására, ám ezt a város önkormányzata csak akkor végeztetné el, ha a megöregedett fák kivágása és a helyükre újak telepítése ellen nincs kifogásuk az említett ingatlanok tulajdonosainak.
Szabotin Gábor, a Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal városgondnoka azt javasolta, hogy olyan fákat ültessenek, amelyeknek a lombkoronájuk kicsi, a gyökérzetük pedig nem oldalra, hanem lefele növekszik. Ilyen például az oszlopos növekedésű hárs, az oszlopos növekedésű díszcseresznye, a színes levelű kőris, vagy az oszlopos növekedésű színes levelű bükk.
Szabó Loránd polgármester biztosította a jelenlévőket, hogy semmi olyat nem szeretnének végrehajtani, amit a többség nem támogat. Az önkormányzati vezető a lakókat arról is tájékoztatta, ha a társasház lakói a jelenlegi fák megmaradása mellett döntenek, akkor nem kerül sor a járda felújítására, hiszen az pénzpocsékolás lenne.


2018 FEB 20 09:28:49/