A havazás és a hideg ellenére is részvételi csúcs született
December 16-án negyedszer rendezték meg a „Negyedik láng” verseny- és élményfutást. Rengeteg helybeli húzott sportcipőt és az ország minden részéből érkeztek azért, hogy rajthoz álljanak az 5, a 10, vagy a 15 kilométeres megmérettetésen.

A Tinódi Ház aulájában vették át rajtszámaikat a nevezők, akik aztán a Dombó Pál utcában felállított starthelyről vágtak neki az általuk választott távnak. A legrövidebben 172 indulót regisztráltak, a 10 kilométernek nyolcvannégyen indultak neki, a leghosszabb versenynek pedig 91 résztvevője volt. Az elmúlt napok havazásai és a fagypont alatti hőmérséklet sem riasztotta el a futókat, akiknek a száma a Pindúrok futamán kocogókkal együtt elérte a 450 főt, ami új részvételi csúcs.
A „Hírességek útján” haladt a mezőny, mely érintette Rákóczi János, Földi István, Buzánszky Jenő, Kodály Zoltán, Rózsa Norbert, Medveczky Gabriella, Dombó Pál és Illyés Gyula portréját mielőtt visszatért a Dombó Pál utcai célba. Az 5 kilométert teljesítők egy, a 10 kilométert maguk mögött hagyók kettő, a 15 kilométert leküzdők pedig három kört teljesítettek. Útközben több helyen muzsikosok bíztatták hangszereikkel a futókat, a célban pedig japán taiko dobokon játszó zenészek fokozták az amúgy is kitűnő hangulatot. Az érkezőket Kocsis Korinna egykori szépségkirálynő fogadta.
- Remek kezdeményezésnek tartom a „Negyedik láng” verseny- és élményfutást - emelte ki a jelenleg modellként dolgozó lány. - Jó látni, hogy óvodások, diákok, fiatalok, felnőttek és az idősebb korosztály tagjai is szívesen mozognak advent idején.
Baumholczer Máté nyerte az 5 kilométeres férfi versenyt, aki elmondta, hogy három hete kezdte el a téli alapozást a következő szezonra és azért jött el ide, hogy egy jót eddzen. A hölgyek 10 kilométeres távján Varga Eszter mindenkit maga mögé utasított. A Pécsről érkezett lány szerint a hideg idő és a kisebb dombok ugyan megnehezítették a győzelmét, ám a futást nagyon élvezte és jól is esett neki.
A „Negyedik láng verseny- és élményfutás” eredményhirdetését a Tinódi Házban tartották, ahol a különböző távokon legjobban teljesítők serleget vehettek át Kocsis Korinnától és Szabó Loránd polgármestertől. A díjak átadását követően a regisztrációnál kiosztott tombolákat sorsolták ki, a szerencsések egy-egy ajándékcsomaggal lettek gazgadabbak, ám a legtöbben nem ennek örültek a legjobban, hanem annak az élménynek, amit a mozgás és a közösségi program során szereztek.

5 kilométeres verseny eredményei:


gyerekek:1. Strijk Barnabás, 2. Bárány Kristóf, 3. Szita Richárd
nők: 1. Máté Anna, 2. Strijk Johanna, 3. Kovács Klaudia
férfiak:  1. Baumholczer Máté, 2. Boda Miksa, 3. Czapp Endre

10 kilométeres verseny eredményei:


gyerekek: 1. Istekker Balázs, 2. Nagy Lujza, 3. Apaceller József Zsolt
nők: 1. Varga Eszter, 2. Szerencsés Lili, 3. Hakszer Erika
férfiak:  1. Kerekes Bukta, 2. Nagy Viktor, 3. Szabó Dániel

15 kilométeres verseny eredményei:


nők: 1. Elek Zita, 2. Sohár Judit, 3. Gombosné Ábrók Anita
férfiak: 1. Dittrich András, 2. Horváth Arnold, 3. Horváth Barnabás

2018 DEC 18 14:47:49/