A kulturált borfogyasztást népszerűsítették
A tavalyinál egy hónappal korábban - október 12-én - tartották az idei Családi Borünnepet. A városlakók körében nagy népszerűségnek örvendő szabadtéri program időpont-változtatásának az volt az oka, hogy a korábban Szent Márton-napjának környékén rendezett vígasságok alkalmával már jóval hidegebb volt az időjárás, mint az ősz derekán.

A Tinódi Ház előtti téren gyülekeztek azok a helybeli famíliák, melyek beneveztek a település központjának négy helyszínén lebonyolított Családi Borünnepre. Az igaz „vénasszonyok nyarára” jellemző ragyogó napsütésben és 20 Celsius-fok feletti hőmérsékletben hallgatták meg az érdeklődők Szabó Loránd polgármester köszöntőjét.
- A Családi Borünnepet hozzákapcsoltuk az Újdombóvári Őszi Fesztiválhoz, annak előestéjén tartjuk - emelte ki az önkormányzati vezető. - Reményeim szerint ma nem lesz akkora a borfogyasztás, hogy emiatt holnap esetleg kevesebben vesznek majd részt az említett programon. Rendezvényünknek az elsődleges célja a kulturált borfogyasztás népszerűsítése, ezért ne a mennyiségre, hanem a minőségre hajtsunk! Szoktunk nemtelen politikai támadásokat kapni azért, hogy a város önkormányzatának büdzséjéből miért költünk ilyen és ehhez hasonló dolgokra. Csak körbe kell nézni, hogy mennyien vannak itt ezen a közösségteremtő-erősítő programon és akkor már meg is van a válasz a kérdésre. A bort a Természetesen Dombóvár csapata biztosítja a civil szervezet pénzéből, amit a képviselők és a tagok adtak össze.
A Tinódi Ház előtt, a Helytörténeti Gyűjteménynél, a Hunyadi téri víztoronynál és Német Közösségi Ház udvarán felállított standoknál a felnőttek olyan finomabbnál finomabb fehér-, rozé- és vörösborokat, valamint pezsgőket kóstolhattak meg, melyek a Kapos-hegyháti Natúrpark területén és a Dél-Dunántúl más vidékein termett szőlőkből készültek. Az említett négy állomáson zenés-táncos műsorok szórakoztatták a szülőket és a nagyszülőket, de a velük tartó gyerekek is jól érezhették magukat, hiszen rájuk különböző ügyességi feladatok megoldása várt. Ezek közül a legnépszerűbb a résztvevők körében a Ninja Warrior-játék volt, aminek a teljesítésért egy-egy csoki járt ajándékként a Dombóvári Roma Nemzetiségi Önkormányzattól. A város önkormányzata, a Tinódi Ház Nkft. és a Földi István Könyvtár által közösen rendezett II. Családi Borünnep most is remek hangulatban telt.

2018 OKT 16 12:21:28/