Három diák kap segítséget a tanulmányaikhoz
A Dombóvári Illyés Gyula tehetséggondozó Program friss ösztöndíjasait Szabó Loránd polgármester az október 26-i képviselő-testületi ülés előtt köszöntötte.

A város önkormányzata 2015 decemberében kötött megállapodást a Dombóvári Illyés Gyula Gimnáziumért Alapítvánnyal és a középfokú oktatási intézménnyel a híres íróról-költőről elnevezett helyi tehetséggondozó program megvalósítására való együttműködésre a településen lakó tehetséges, rászoruló diákok tanulmányainak és továbbtanulásának támogatása érdekében. Ennek keretében az önkormányzat azt vállalta, hogy a 2016/2017-es tanévtől kezdődően felmenő rendszerben évfolyamonként legfeljebb három városi gimnazistának tanévente 10 hónapon keresztül 10.000 forint összegű havi ösztöndíjára biztosít fedezetet a nevezett alapítvány részére. A programba az alapítvány által kiírt pályázatra való jelentkezés alapján kerülhetnek be a 9. évfolyamot megkezdő tanulók és a feltételek teljesítése esetén akár a gimnáziumi tanulmányaik befejezéséig jogosultak lehetnek az ösztöndíjra.
A szeptemberben indult idei tanévben immár harmadik alkalommal kerül sor új fiatalok bevonására. A friss ösztöndíjasokat - Kardos Lászlót, Komprádt Pannit és Pápai Patrícia Grétát - Szabó Loránd polgármester az október 26-i képviselő-testületi ülés előtt köszöntötte.
Velük együtt jelenleg összesen hatan vesznek részt a tehetséggondozó programban, miután egy korábbi ösztöndíjas diák elhunyt, ketten pedig nem érték el a támogatáshoz megkívánt tanulmányi eredményt.

2018 OKT 30 14:43:50/