Mazsorettbemutató, kalandtúra és koncert
Október 28-ra „Őszi zsongás” címmel hirdetett zenés-sportos-szórakoztató családi programot a városban lakó gyerekeknek és szüleiknek a település önkormányzata.

A Pécsről érkezett mazsorettek a Dombóvári Zenész Egyesület muzsikájának kíséretében masíroztak a belvárosi Ady Pékségtől a Pannónia, a Bezerédj és Katona József utcán át a Szuhay Sportcentrumig. A felvonulók az útvonal több pontján is megállták azért, hogy látványos műsorukkal felhívják a környéken lakók figyelmét az „Őszi zsongás” címet viselő szabadidős rendezvényre. Eközben a kosárlabda csarnokban már szép számmal gyülekeztek azok az érdeklődők, akik különböző hirdetésekből már korábban tudomást szereztek a változatosnak és színesnek ígérkező programokról. A helybeli famíliák ifjabb és idősebb tagjainak is kellemes elfoglaltságot ígértek a szervezők. A gyerekek a Kapos-hegyháti Natúrpark kalandparkját próbálhatták ki. Az óvodások tíz olyan feladatot teljesíthettek, melyek során az említett natúrpark területén és 14 településén lévő természeti, épített és kulturális értékeket, valamint a néphagyományokat, a térségben született, itt alkotó és az átlagosnál jóval magasabb színvonalú közéleti-, tudományos-, művészeti- és sporttevékenységükkel hazai, illetve nemzetközi hírnevet szerzett embereket ismerhették meg. A kalandpark egyes állomásait egy ötletbörzén történt kiválasztást követően dr. Kiss Gábor natúrparki szakértő irányításával lelkes önkéntesek kivitelezték. Ők a helyszínen is jelen voltak azért, hogy segítsék az apró lányokat és fiúkat a próbák sikeres végrehajtásában. Többek kötött annafürdői horgászat, Sánci-tetői régészkedés, Kapos-menti mocsárátkelés, dúzsi pincekirándulás és a dombóvári Hírességek útjának bejárása során szerezhettek útlevelükbe igazolásokat a csöppségek, akik megkóstolhatták a natúrparki gyógynövényekből készített teákat, felülhettek a szerencsekerékre és célba is dobhattak. Aki valamennyi matricát begyűjtötte, az a Kapos-hegyháti Natúrpark területén termett almát és Kapos-folyóból kiszedett agyagbabát kapott ajándékba.
A színpadra a gyermekdalokat előadó Alma Együttes tagjai léptek, akik vidám muzsikájukkal és énekükkel táncra perdítették a gyerekeket és szüleiket is.
Az „Őszi zsongás” program résztvevői a hangulatos koncertet követően tombolasorsoláson vettek részt, a szerencsések értékes jutalmakkal gazdagodva térhettek haza.


A Kreatív Dombóvár-programsorozatba tartozó rendezvény az EFOP-3.9.2-16-2017-00047 „Humán kapacitások fejlesztése a dombóvári járásban”-pályázat keretében valósult meg.


2018 OKT 30 14:48:00/