Megalakult az Aranycsapat Társaság
A Város Hete-programsorozat harmadik napján - április 5-én - a Szuhay Sportcentrumban tartotta első ülését az Aranycsapat Települések Szövetsége, melynek tagsága hosszú előkészítő munka után elfogadta az alapító okiratát.

A megállapodás szerint a társaság tagjai azok a hazai városok és falvak lehetnek, melyek valamilyen módon kapcsolódnak a leghíresebb nemzeti labdarúgó válogatottunkhoz, annak játékosaihoz.
Az Aranycsapat Települések Szövetségét a dombóvári önkormányzat kezdeményezte és felhívására csatlakozott hozzá a dorogi önkormányzat, a főváros IX., XIII. és XIX. kerületi önkormányzata, valamint a Puskás Ferenc Nemzetközi Futball Alapítvány és az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány. A felsorolt szervezetek képviselő írták alá az alapító okiratot és az egyelőre 2019. szeptember 31-ig szóló együttműködési megállapodásukat.
A társaság fő célja az, hogy ápolja a világhírűvé vált Aranycsapathoz, valamint annak játékosaihoz kötődő emlékeket, kezdeményezze új emlékhelyek létesítését és a népszerűsítse a meglévőket, szervezzen focitornát a résztvevő települések labdarúgó klubjai számára és tartson évente legalább egy alkalommal sportszakmai konferenciát. A tagok képviselői a tervek szerint félévenként fognak majd találkozni, akkor döntenek az újabb csatlakozni szándékozók felvételéről, valamint határoznak a jövőbeni teendőikről és programjaikról. A következő összejövetelre Kispest alpolgármestere hívta meg a Az Aranycsapat Települések Szövetségének tagjait.
Az ülésen részt vett idős Lomnici Zoltán, az Aranycsapat-emlékév Testület elnöke, valamint ifjabb Buzánszky Jenő is. Mindketten örömmel vették a kezdeményezést és támogatták a társaság megalakulását.


2018 ÁPR 10 12:57:45/