Megújult az Erkel Ferenc utca
A város önkormányzata már régóta szerette volna felújítani az utóbbi időben egyre nagyobb átmenő forgalmat lebonyolító Erkel utca tönkrement útburkolatát. Az ott lakók nagy örömére ez a terv most 38 millió forintos beruházással valóra vált.

Amióta bevezették az elektromos útnyilvántartást és a fizetős utak rendszerét, azóta rendkívüli módon megnövekedett a közúti forgalom az Erkel utcában a Mágocs felől érkező és az oda tartó kamionok, valamint teherautók jóvoltából. A hatalmas járművek erre haladnak akkor, amikor lekanyarodnak a 61-es főközlekedési útról, vagy oda hajtanak rá.


- Az Erkel utca közepén lévő út körülbelül 20 évvel ezelőtt volt utoljára aszfaltozva, azóta a nagy átmenő forgalom miatt igencsak elhasználódott - mondta Kiss Béla, a körzet önkormányzati képviselője. - Már régóta terveztük a tönkrement burkolat felújítását. Tavaly a város önkormányzata beadott egy pályázatot a munkálatok elvégzéséhez hozzájárulást kérve, azonban a döntéshozók azt elutasították. Azóta tovább romlott az út állapota, több helyen meggyűrődött és a kátyúk száma is egyre sokasodott. A hatalmas járművek sofőrei a lyukak kerülgetése miatt felváltva fékeztek és „gázfröccsöt” adtak. A különböző lassítási és gyorsítási manőverekkel járó hangok igencsak zavarták az ott lakók nyugalmát, amit egyre gyakrabban nehezményezték is.

Ezért a város képviselő-testülete tavasszal újra benyújtotta a hibák kijavításához és az újraaszfaltozáshoz hozzájárulást igénylő kérelmét. A próbálkozást ezúttal siker koronázta, a „Kormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása” című pályázaton 30 millió forintot nyert el az önkormányzat, mely önerőként 8 millió forintot biztosít a beruházáshoz.


A felújított útszakasz hossza 467 méter, felülete pedig 3425 négyzetméter. A munkálatokat a Szedibau Kft. végezte, melynek szakemberei az új aszfalt szintjéhez 25 víznyelőt és aknafedlapot is felemeltek.

2017 NOV 28 12:34:58/