„Sörgővel” ünneplik a jubileumot
Megalakulásának 25 esztendős évfordulóját idén ünnepli a Kissler Sörfőzde. Ebből az alkalomból egy különleges italt dobtak piacra.

1993-ban nyitotta meg kapuit a kertvárosi Kissler Sörfőzde, melynek vezetője Kiss Lászlóné férjével együtt negyed évszázada döntött úgy, hogy belevágnak az akkor még helyben különlegesnek számító vállalkozásba. A kezdetekkor semmilyen tapasztalatuk nem volt a sörfőzésben, ezért mindent meg kellett tanulniuk. Időt és energiát nem sajnálva képezték magukat.
- Pilseni típusú söröket gyártunk, ami azt jelenti, hogy a nedű íze főként kesernyés - mondta Kiss Lászlóné. - A barna, illetve a világos fajtáinknak is meg van a maga karakterük, ezeket ízesítjük különböző gyümölcsökkel, illetve fűszerekkel. Mi nem utólag ízesítjük a sörünket, hanem készítéskor a megfelelő adalékot belefőzzük azért, hogy még zamatosabb legyen. Ma már több mint húsz különböző ízesítésű sört kínálunk.
Termékeikkel rengeteg díjat nyertek az elmúlt 25 esztendős során hazai és külföldi megmérettetéseken. A 2014-ben Berlinben elért eredményükre a legbüszkébbek, ahol a barna sörükre a „leginnovatívabb sör” címet kapták, a homoktövissel ízesített sörük pedig a gyógy- és fűszernövény kategóriában bronzminősítést érdemelte ki.
Vállalkozásuk elindításának negyedszázados jubileuma alkalmából egy új sörkülönlegességgel rukkoltak ki, amely a Hungária nevet viseli. Ez egy nagyon régi technológia és recept alapján készült, amit a saját ötleteik alapján némileg átformáltak. A fogyasztók nagy része azt mondja, hogy ez a főzet kicsit száraz, pezsgős íze van, így azt „sörgőnek” nevezték el.

2018 MÁR 09 12:56:49/