Sporttal az egészség megőrzéséért és kondíció javításáért
A Belvárosi Általános Iskola sportpályája volt a helyszíne a város önkormányzata által október 27-én rendezett Nagy Sportágválasztónak.

A rendezvénysátorban felállított standoknál helyi atléták, kosarasok, karatékák, aerobikosok, focisták, úszók, asztaliteniszezők, kerékpárosok, röplabdások, tekések, sakkozók, öttusázok és horgászok fogadták az érkezőket, akik bemutatták saját sportágukat, beszéltek klubjukról, edzéseikről és megmérettetéseikről. Az oktatási intézmény udvarán célba rúghattak és dobhattak a gyerekek és a felnőttek, akik azt is kipróbálhatták, hogy be tudnak-e találni a felállított kosárpalánkok gyűrűjébe. Eközben a színpadon egymást váltották a hírességek, akik egy-egy interjú keretében pályafutásuk kezdetéről, kiteljesedéséről, karrierjük legjobb eredményeiről számoltak be. A sort Kardos Ernő és Gyánó Szabolcs labdarúgók kezdték, aztán Martinek János öttusázó következett, a sort Czukor Zoltán gyalogló és Parti János kerékpáros folytatta. A helyi kiválóságok közül Papp József sporthorgász, Farkas Bence atléta, valamint Somogyi Ákos karatéka osztotta meg azokat az élményeit, amit a versenyszerű sportolás adott nekik.  
A Nagy Sportágválasztó délutánján Jakabos Zsuzsanna úszó a Farkas Attila Tanuszodába látogatott, ahol a több Európa-bajnoki címmel büszkélkedő versenyzőt izgatottan fogadták a két helyi egyesület tehetségei. A lányok részt vehettek azon a bemutatón, amit Jakabos Zsuzsannának a férje és egyben edzője, Petrov Iván vezényelt. A tréner kedvesével együtt a vízen való siklást, a kar- és lábtempókat, valamint a fordulókat gyakoroltatta a fiatalokkal.
A Belvárosi Általános Iskola sportpályáján a Face Team világbajnoki címmel is büszkélkedő akrobatikus kosárlabdázói és a szabadtéri parkokban űzhető szabad testsúlyos edzés - a street workout - képviselői tartottak látványos bemutatókat.
A színpadon dombóvári kötélugró, táncos, aerobikos csapatok tagjai mutatták be azt, hogy mit tesznek az egészségük megőrzése és kondíciójuk javítása érdekében. Két ökölvívó - az egykor profi világbajnoki címet is szerzett és jelenleg a válogatott szövetségi kapitányi tisztét betöltő Balzsay Károly, valamint a sikeres amatőr pályafutást maga mögött tudó, most az első professzionális címmeccsére készülő Bacskai Balázs - mesélt a magyar sikersportágnak számító boksz szépségeiről és nehézségeiről. Este Rubint Réka alakformáló tornát vezényelt a mozogni vágyóknak és életmód-tanácsait is megosztotta az érdeklődőkkel.


A Kreatív Dombóvár-programsorozatba tartozó rendezvény az EFOP-3.9.2-16-2017-00047 „Humán kapacitások fejlesztése a dombóvári járásban”-pályázat keretében valósult meg.

2018 OKT 30 14:49:30/