A legjobbak folyosója

2017-09-04 14:42:48
A legjobbak folyosója
Nem csak az általános iskolákban, hanem a középiskolákban is megkezdődött a 2017/2018-as tanév. Az Illyés Gyula Gimnázium egy nagyon szép kezdeményezéssel indította az évet. Szobrot avattak rögtön az első napon.
Rugós hinták a szelfipont közelében
A dombóvári önkormányzat jóvoltából két új játékot állítottak fel Gunarasban az innen a Városháza mellé áttelepített egykori Tourinform-pavilon helyén.
A sokak által kedvelt üdülőhelyi szelfipont közelében lévő rugós hintákat az azokat használó gyerekek balesetveszélyének csökkentése érdekében gumiból készült téglákkal rakták körbe.
Rendkívüli ülés a rendkívüli hőségben
Rendkívüli ülést tartott a dombóvári képviselő-testület augusztus 2-án, elsősorban fejlesztésekről és ingatlanokról születtek döntések.  Helyi szakmai stáb készíti a helytörténeti gyűjtemény átépítésének és tartalmi megújításának terveit.
Kálvin János szobor Halmajon dombóvári alkotótól
Augusztus 4-én az ünnepi istentiszteletet követően a reformáció 500. évfordulója alkalmából Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára és Tóth József, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település polgármestere leplezte le Kálvin János egészalakos szobrát, amit a református templom kertjében állítottak fel. Az alkotást Varga Gábor dombóvári szobrászművész készítette.
Kiránduláson vettek részt a Szívklub tagjai
A Dombóvári Szívklub Egyesület tagjai Dr. Bereczky Máriának, a Dombóvári Szent Lukács Kórház főorvosának vezetésével Pécsre látogattak. Az Ormosy Lajos által szervezett kirándulás alkalmával a baranyai megyeszékhelyen működő Szívgyógyászati Klinikán Dr. Donauer Elemér klinikai főorvos fogadta a csoportot, majd Dr. Hejjel László egyetemi docens tartott előadást különböző szívsebészeti beavatkozásokról és gyógyítási eljárásokról.
Ajándékkoncert ifjú német harmonikásoktól
Augusztus 6-án a Dombóvár-Kernen Baráti Kör szervezésében a németországi Baden-Württemberg tartomány legjobb fiatal harmonikásaiból válogatott zenekar lépett színpadra kétszer is Gunarasban.
Önbizalomnövelő focigyőzelem Somogyban
A Tolna megyei I. osztályú bajnokság augusztus közepi rajtjára készülő Dombóvári FC felnőtt csapata negyedik edzőmérkőzésén Kaposfüreden játszott augusztus 2-án.
Elektromos töltőállomás épül a Hunyadi téren
A Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett „Jedlik Ányos Terv - elektromos töltőállomások alprogram” elnevezésű projektre sikeresen pályázott a dombóvári önkormányzat. Erre 2016 szeptemberétől lehetett jelentkezni a 15.000 fő feletti lakosszámmal rendelkező településeknek.