Kerékpárt nyertek a Belvárosi-iskola Pindúr-Pandúrjai
Nyolc második osztályos diák képviselte a dombóvári iskolát a budapesti versenyen. A mindennapok során is nagy hasznát veszik azoknak az ismereteknek a Dombóvári Belvárosi Általános Iskola diákjai, amelyekkel a MINI-KRESZ „Pindúr-Pandúr Ki mit tud” országos döntőjében eredményesen szerepeltek.

Újra hatott a Hat vár-hat rád

2017-06-26 14:33:11
Újra hatott a Hat vár-hat rád
Középkori hangulatban telt a szombat Dombóváron, hiszen újra megrendezték a „Hat Vár Hat Rád” rendezvény, amely immár harmadik alkalommal invitálta a lelkes túrázókat a 32 km-es távra.

Búcsú az Aranyszigetben

2017-06-23 15:38:00
Búcsú az Aranyszigetben
Színes programok várták idén is a szépkorúakat az Aranysziget Idősek Otthona hagyományos Szent Iván-havi búcsúján.
A Roma önkormányzat ajándéka az óvodáknak
A Dombóvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat támogatta a Szivárvány óvoda és bölcsődet, valamint a Gyermekvilág óvodát. 75.000 forint értékben vásároltak az óvodavezetők igényeinek benyújtása alapján filctollakat, ragasztókat, rajzlapokat és különböző eszközöket, melyeket Ligorovics Zsolt elnök adott át.
Nyárköszöntő vízishow és tűzijáték
Különleges fény- és vízishow köszöntötte Szent Iván éjjelét a Tinódi Ház előtt. Az év legrövidebb éjszakát a Kalimpa Ütőegyüttes műsora nyitotta meg, majd a Pyro-Fókusz Kft. kivitelezésében egy látványos víz- és láng show-t láthatott a nagy számú érdeklődő tűzijátékkal ötvözve.
Nyelvgyakorlás és barátkozás Németországban
A Dombóvári József Attila Általános Iskola és Bad Mergentheim Kopernikus Reáliskolája már több mint negyedszázada ápol partneri kapcsolatot egymással, melynek keretében legutóbb május 8. és 14. között látogattak el a magyar oktatási intézmény diákjai pedagógusaik kíséretében a Baden-Württemberg tartományban található fürdővárosba.
Dombóváron épült a megye leghosszabb rekortán pályája
50 millió forintból építették ki Szigeterdőben azt a 600 méteres rekortán borítású futópályát, amely sportolóknak és hobbifutóknak egyaránt egészségesebb lehetőséget biztosít a mozgásra. Az is kiderült: ha sokan és sokat futnak, akkor Záhonyig is elérnek rajta.

Újra összejöttek a civilek

2017-06-12 14:35:28
Újra összejöttek a civilek
2017-ben is nagy lelkesedéssel szerveztek Civil Családi Napot a dombóvári szervezetek, aminek idén a DÖPTE bázis adott otthont. A cél, hogy kimozdítsák a hétköznapokból a szervezetek tagjait, képviselőit, családjait.
Halála után 50 évvel is segíti a Székely kapcsolatokat
A Városi Küldöttség Pünkösdkor Kézdivásárhelyre látogatott azzal a céllal, hogy megismerje Földi István hagyatékát, akinek személye összeköti Dombóvárt a székely településsel. A látogatás jelentőségét növelte, hogy idén van az író halálának 50. évfordulója.