Buzánszky Jenőnek állítottak emléket
A Város Hete-programsorozat keretében megrendezett április 5-i Sportnap záróeseményeként a Szuhay Sportcentrumban felavatták a település híres szülöttének a mellszobrát, amit Varga Gábor helyi szobrászművész készített.
Különleges tárgy volt látható a múzeumban
A Város Hete programsorozat alkalmából április 3-tól 7-ig láthatták az érdeklődők a Helytörténeti Gyűjteményben azt a Magyar Nemzeti Múzeumtól kölcsönkapott bordás cisztát, amit a 19. század végén találtak Kurdon.
Hat fejlesztési tervről hallhattak az egykori dombóváriak
Április 7-én az elszármazottak találkozójára várta a város önkormányzata azokat az egykori dombóváriakat, akik tudományos, sport, közéleti, vagy művészeti tevékenységüket kimagasló színvonalon végezték, vagy jelenleg is azt teszik.
Kétkerekűvel közlekedni egészséges
A kerékpározás egészségre gyakorolt kedvező hatásairól és a biztonságos biciklis közlekedésről hallhattak előadásokat azok az érdeklődők, akik április 4-én részt vettek a Városházán a Dombóvári Zöldküllő Egyesület által szervezett konferencián.
Mózesék manufaktúrájukkal őrzik a hagyományokat
A Város Hete programsorozat első napjának zárásaként erdélyi szőttesekből és viseletekből válogatott kiállítás megnyitóján vehettek részt a népművészet iránt érdeklődők a Tinódi Ház előterében.