fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Hálaadó istentisztelet keretében avatták fel a megújult templomot

A Dombóvári Református Egyházközség szeptember 27-én délután, hálaadó istentisztelet keretében avatta fel a kilencvenegy éves, megújult templomot. Az elmúlt időszakban több olyan eseménynek is tanúi lehettünk, amelyek miatt hálásak vagyunk. Először a parókia újulhatott meg, 2014-ben új lelkész érkezett a közösségbe Sipos Előd Zoltán személyében és végül megtaláltuk a forrást az épület felújítására is – fogalmazott Rácz József esperes. A külső építkezés elkészült, de a lelki építkezést folytatnunk kell.
A 2019-2020-as esztendők nagy változásokat hoztak, ugyanis a kormány támogatásával az „Egyházi közösségi célú programok és beruházások támogatása” elnevezésű pályázatból a református egyházközség 80.000.000.- forint támogatásban részesült Dombóváron. A beruházás tavaly ősszel indult el. Először az alagsor újult meg, majd a tartófalakat erősítették meg. A külső falakat új vakolattal burkolták be és a tető, valamint a toronysisak is megújult. Az épület teljes villamoshálózatát kicserélték és a födém szigetelése is elkészült. A belső térben a falak, a padló és a padok is felújításra kerültek. Még vannak apró feladatok, amelyeket még a közeljövőben szeretnének megoldani, mint az udvar rendezése és a hangosítás kiépítése – tájékoztatta a jelenlévőket Sipos Előd Zoltán.
Tóth István nyugalmazott lelkészt és feleségét az ünnepi szertartás végén köszöntötték, akik harminc éven keresztül szolgálták a közösséget.

Last modified: 2020.10.01.