fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Kellenek a kézzelfogható példaképek

Halmai Petra olimpikon tegnap a művelődési házban tartott élménybeszámolót. Gyerekkori álma vált valóra azzal, hogy Tokióban az ötkarikás játékokon a mixe vegyes váltóban úszhatott, képviselhette Magyarországot. Nem csak a sportpályafutása, hanem az USA-ban töltött idő alatt is voltak kihívásai a dombóvári születésű olimpikonnak, ám személyiségéből adódóan még inkább motiváltabbá tud válni egy-egy nehézség miatt. Talán az a hozzáállás, hogy minden kihívás után még inkább bizonyítani akart, segítette leginkább céljai elérésében. A váltó tagjai mindent megtettek a verseny alatt, hogy életük legjobb formáját hozzák, mely új országos csúcsot eredményezett.

Az élménybeszámoló alkalmából Kerényi Zsolt alpolgármester és Szabó Csaba, a Sportszövetség képviseletében köszöntötte a sikeres úszónőt. Mindketten kiemelték, hogy Dombóvár büszke a két Tokióban méltón küzdő és szép eredményeket elérő Halmai Petrára és Tóth Lili Annára. Felhívták a figyelmet arra, hogy Dombóváron hosszú idő óta magas színvonalú az utánpótlás-nevelés, mely elsősorban a kiemelkedő számú sportszervezetben magas színvonalú edzői munkának köszönhető.

Halmai Petra óriási élményekkel és tapasztalatokkal tért haza, kiemelte, hogy számára a legfontosabb a példamutatás. Elmondta a teremben ülő fiatal sportolóknak, hogy a legfontosabb, hogy bízzanak önmagukban, tűzzenek ki célokat és soha ne adják fel. Augusztus 13-án utazik vissza az Egyesült Államokban, és már a következő versenyekre fókuszál, legfontosabb célja, hogy Párizsban három év múlva ott legyen és még jobb eredményeket érjen el.

Last modified: 2021.08.19.