fbpx

Városunk Dombóvár

Dombóvári Roma Nap 2021

2021. augusztus 28-án került megrendezésre a Dombóvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében a Dombóvári Roma Nap 2021 kulturális-hitéleti rendezvény. A program a „Roma nemzetiségi kulturális kezdeményezések 2021. évi költségvetési támogatása” elnevezésű pályázat keretében a Belügyminisztérium és a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság támogatásának köszönhetően valósulhatott meg. Az elmúlt évekhez hasonlóan sok érdeklődőt vonzott az esemény. Az előkészítésében, szervezésben és a lebonyolításban az „Új Kezdet” Roma Egyesület tagjai és önkéntesei vettek részt, illetve Dombóvár Város Önkormányzata nyújtott segítséget.

A rendezvényen a Magyarországi Metodista Egyház Dombóvári Kerületének lelkésze lelki vezetést és életvezetési tanácsadást tartott. A foglalkozáson magas volt a részvételi arány, melynek keretén belül a Roma Ház előadótermében félrevonulva megbeszélték a mindennapi életben, a családban előforduló problémákat. A lelki vezető részéről a megfelelő kapcsolatteremtésnek köszönhetően a résztvevők könnyen megnyíltak és így segítséget tudott nyújtani nehézségeik megoldásában.

A gyermekeket kézműves foglalkozással, arcfestéssel, ügyességi vetélkedőkkel és játszóházzal várták.

A már hagyományosnak számító főzőversenyen az idei évben pörköltet készítettek a jelentkezők, melyhez az alapanyagot a Dombóvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat biztosította. A program részeként megtekinthették az „Új Kezdet” Roma Egyesület táncosainak, illetve a Versendi csajok és dzsigolók bemutatóját. Zenélt a Kale Lulugyi, akik roma missziós zenék előadásával színesítették a programot. A napot Burai Karcsika és zenekara zárta.

 

Last modified: 2022.01.19.

Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat