fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Pályaorientációs napon tájékozódhattak a továbbtanulási lehetőségekről

Minden évben megrendezésre kerül MMSZ Esterházy Miklós Technikumban a „Szakmák vására”, mely arra hivatott, hogy bemutassa az általános iskolák végzős évfolyamán tanuló diákok számára, milyen szakmákat választhatnak az intézményben. Jelen esetben tizenkét tanulható szakmát kínál a középiskola a diákok számára.
Reggel kilenc órakor ünnepi megnyitó keretében köszöntötte a megjelent érdeklődőket az oktatási intézmény igazgatója, Bükösdi Olga. A rendezvényre meghívást kapott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetősége, valamint Pintér Szilárd polgármester. A városvezető véleménye szerint a hat éve megrendezésre kerülő „Szakmai vásár” kiváló alkalom arra, hogy döntéshozó helyzetbe hozza a még tanácstalan, választás előtt álló végzősöket. A diákok körül nézhettek az iskolában, a Buzánszky Jenő Sportkomplexum csarnokában pedig a szakmai kiállítók standjait látogathatták meg. Az iskola diákjai és oktatói mellett, a gyakorlati helyet adó vállalkozások és szervezetek települtek ki a helyszínre.
Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Tolna Megyei Szervezete – Szekszárd
Tolna Megyei Kereskedelmi Iparkamara – Szekszárd
MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Humánpartner Szervezet – Pécs
Egészségfejlesztési Iroda – Dombóvár
Ermibau Kft. – Dombóvár
Rozsusa-Bau Kft. – Dombóvár
Kóré & Társa Vas- és Fémipari Kft. – Dombóvár
Pannónia Étterem, Kávézó – Dombóvár
Élménybirtok és Kastélyszálló, Bikal
Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság
Mentőállomás – Dombóvár
Dombóvári Rendőrkapitányság
MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 8. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda – Tolna megye
Az emeleti teremben VR-szemüvegen keresztül próbálhatták ki a gyerekek az asztalos szakmát, egy szék négy lábát kellett befaragni a helyére.
A programokkal párhuzamosan játékos teszteket tölthettek ki a diákok, az interaktív pontgyűjtőt legjobban kitöltők között értékes ajándékokat sorsoltak ki. A puzzle-k, pendrive-ok, fülhallgatók, fejhallgatók és hordozható hangszórók mellett a fődíj egy tablet volt.
Ebéd után „A szakmaelőkészítő pályaorientációs osztályról” konferencián vehettek részt. A programon több mint kétszáz diák vett részt.

Last modified: 2021.10.22.