fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Módosult a településkép védelméről szóló önkormányzati rendelet

Egy hosszabb egyeztetési eljárást követően Dombóvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2021. október 29-i rendes ülésen döntött a településkép védelméről szóló 37/2018. (XII. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról, amely 2021. november 1-jétől hatályos.

A jogszabály felülvizsgálatára elsősorban egyes rendelkezések pontosítása, illetve a hatálybalépés óta eltelt időszak jogalkalmazási tapasztalatainak átvezetése érdekében volt szükség, azonban a helyi partnerek igényei, az államigazgatási szervek észrevételei, valamint magasabb rendű jogszabályi változások is beépítésére kerültek. A módosítással többek között új előírások vonatkoznak a kerítések építésére, az építmények tetőhajlásszögének értékére, valamint a reklám- és cégfeliratok elhelyezésére. A rendeletben megfogalmazott településképi követelményekkel összhangban közérthetőbbé váltak a településképi konzultáció, a településképi véleményezés, a településképi bejelentés és a településképi kötelezés esetei.

A rendelet alkalmazása, értelmezése vagy a módosítására irányuló kezdeményezés kapcsán Dr. Gyergyák János városi főépítész áll az ügyfelek és a helyi partnerek rendelkezésére.

Az egységes szerkezetbe foglalt rendelet elérhető az önkormányzat honlapjának – www.dombovar.hu – Lakóhelyünk/Településképi védelem és arculat menüpontjában.

Dombóvár Város Önkormányzata

Last modified: 2021.12.22.