fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Újraélesztés gyakorlatát népszerűsítik a diákok körében

Sokan szorítottunk Gerber Istvánért múlt év őszén, mint ismeretes a Szent Orsolya Bencés Iskolaközpontban lett rosszul és a tanárok határozott fellépésének köszönhetően sikerült újraélesztéssel esélyt adniuk a felgyógyulására. István nagyon hálás ezért és még decemberben kezdeményezte Pintér Szilárd polgármesternél az újraélesztés gyakorlatának népszerűsítését a diákok körében, melyhez a Dombóvári Mentő Alapítvány is csatlakozott.
A mai napon a hét oktatási intézmény egy-egy képviselőjével, vezetőjével közösen ültek le a részletek megbeszélésével, kidolgozásával kapcsolatban. Hosszú távú együttműködésben gondolkodnak, fórumokon, nyílt napokon, képzéseken fogják első körben a pedagógusoknak megmutatni az alapokat, majd a diákoknak és rajtuk keresztül szüleiket is szeretnék bevonni az újraélesztés minél szélesebb körben való elsajátítása érdekében Dombóváron.
A hangsúly a rendszerességen van, erről többen határozott álláspontot alakítottak ki az egyeztetés alkalmával. Polónyi Csilla, az alapítvány elnöke szakemberként elmondta, lényeges, hogy a félelem, a pánik helyett a kompetencia érzése vezérelje az ellátó személyt segítségnyújtáskor, s ahhoz, hogy ez a feltétel Dombóváron minél több esetben meglegyen, szükséges a folyamat elindítása az iskolában. Örülnek a kezdeményezésnek és az oktatási intézmények részéről a pozitív hozzáállásnak.
Pintér Szilárd polgármester kiemelte, hogy az iskolákkal, valamint az alapítvánnyal együttműködve szép sikereket érhetnek el a dombóvári közösség érdekében.

Last modified: 2022.01.26.