fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Új beruházás Dombóváron

Közel 150 milliós beruházás indult el, melyet a város belterületi közlekedési infrastruktúra karbantartására, fejlesztésére fordít Dombóvár Város Önkormányzata.

Az előző ciklusokban soha nem volt ekkora mértékű beruházás, amely a város útjainak karbantartására, felújítására irányult volna. 2020 és 2022 között a stabil pénzügyi alapok mentén több beruházás valósult meg. Az elmúlt két évben több mint száz millió forintból valósulhattak meg útfelújítások, parkoló bővítések. (Újdombóvár, Fő utca, Kórház és temető parkolók, Gárdonyi utca, Dankó Pista és Ifjúsági utca, Radnóti utca.)

2022-ben az útburkolat javítására, az útpadkák karbantartására közel 150 millió forintot fordít a város. A teljes összeg egy 40 milliós pályázati forrásból, valamint 110 millió forint saját forrásból áll rendelkezésre, az utóbbit Dombóvár Város Önkormányzata a 2022. évi költségvetésében biztosítja.

A város közútjain a kátyúzási munkák március 21. és április 15. között valósulnak meg.

A padka építési munkák a Radnóti, a Báthory és a Munkácsy utcákban elkezdődött, várhatóan március 31-ig be is fejeződik.

Útfelújítási munkák vonatkozásában a Tűzlepke sorra, a Radnóti utcának a Szigligeti utcától a Mikes Kelemen utcáig tartó szakaszára, a Mikes Kelemen utcára, a Dőry Hugó utcára és a Dombó Pál utcának a Móricz Zsigmond utcától a Bartók Béla utcáig tartó szakaszon kerül sor.

A Lidl Áruház előtt a Kórház utcában rövid időn belül gyalogátkelőhely létesül a biztonságos közlekedés elősegítés céljából.

Megértésüket és türelmüket a munkafolyamatok elvégzése alatt köszönjük!

Last modified: 2022.03.23.