fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Dr. Kalocsa Jolán Dombóvár Város Elismerő Díszjelvénye kitüntetésben részesült

A kimagasló szakmaisággal végzett közjegyzői munkája és a város közösségének szolgálata érdekében tanúsított önzetlensége elismeréseként Elismerő Díszjelvényesnek mondhatja magát Dr. Kalocsa Jolán.

A díjazott egyike azon közjegyzőknek Magyarországon, akik a legtöbb évet töltötték el a pályán. Dombóváron született, jogi pályafutása is itt kezdődött el a bíróságon, majd 1973-ban lett közjegyző, 1992-ben pedig magánközjegyző.

A Pécsi Közjegyzői Kamara alapító tagjaként több cikluson át volt elnökségi és választmányi tag is. Munkája elismeréseként 2013-ban a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnökségének elismerő oklevelét vehette át, majd 2015-ben a Kamara a kar tagjai számára adható legmagasabb kitüntetéssel, az Ökröss Bálint-díjjal ismerte el pályafutását és igényes szakmai munkáját. Az alábbi mondatok a kamarai méltatásában szerepelnek:

„Dombóvár környékén a közjegyző szó szinonimája a „Kalocsa”. Mi, akik ismerjük azonban tudjuk, hogy Ő maga a vitalitás és a dinamizmus, aki néhány perc

alatt befutja a terem négy sarkát és intézkedik. Szinte nem is hihető, hogy ebben az évben elérte a nyugdíjkorhatárt.”

Dr. Kalocsa Jolán munkáját hatalmas lexikális tudással, óriási tapasztalattal, precizitással és odaadással végezte. Rendkívül nagy köztisztelet veszi körül értékrendje, példamutató életvitele, embersége miatt. Az ügyfelek mind mai napig számíthatnak rá.

Igazi lokálpatrióta, a városi kulturális események gyakori résztvevője. Szülővárosát folyamatosan támogatja, teszi ezt sokszor a háttérből, névtelenül.

 

Last modified: 2022.04.13.