fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Horváth Eszter Buzánszky Jenő-díj kitüntetésben részesült

A Buzánszky Jenő-díj kiemelkedő sporteredményt elérő fiatalnak vagy Dombóvár színeiben versenyző, többségében fiatalokból álló csapatnak adományozható.

Az Aranycsapat tagjáról elnevezett kitüntetést vehette át 2022-ben Horváth Eszter.

Eszter 5 éves korában kezdett úszni Dombóváron. Tehetsége már korán nyilvánvalóvá vált, 2021-ben pedig valósággal berobbant az országos élmezőnybe. Tette ezt egy olyan sportágban, ahol a magyar utánpótlás mezőnye világszinten is elsőrangú.

Már az év első felében rendezett versenyeken is verhetetlen volt, de talentuma a júliusi Cápa Országos Bajnokságon mutatkozott meg igazán. A kéztörését követő harmadik hónapban korosztályának négyszeres magyar bajnoka lett 50 gyors, 100 hát, 200 hát, 200 vegyes úszásnemben, emellett begyűjtött 3 ezüstérmet, valamint bronzéremhez segítette a Dombóvári Sportiskola mix vegyesváltóját.

Az őszi szezonban tovább folytatódott Eszter szárnyalása. Októberben 50 méteres medencében korosztályos országos rekordot úszott 100 méteres hátúszásban. Ilyenre ezidáig még nem volt példa a dombóvári úszás történetében.

November végén a Baján rendezett nemzetközi versenyen Eszter két nap alatt 6 alkalommal úszott rövidpályás magyar országos rekordot több úszásnemben.

A 2021-ben elért eredményeivel 7 versenyszámban is az élen zárt korosztályának magyar ranglistáján.

Az úszás mellett a tavalyi évben elindult néhány kéttusa versenyen is, ahonnan dobogós helyezésekkel tért haza.

Eszter szorgalma, tehetsége, kitartása példaértékű minden sportoló számára. Fiatal kora ellenére érett, profi szellemű úszó, a remények szerint sok örömet fog még ok

Last modified: 2022.04.21.