fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Újabb mérföldkőhöz érkeztünk

Húsvét előtt aláírásra került az a megbízási szerződés, amelyet Dombóvár Város Önkormányzata a K-PLAN Kft.-vel kötött a Dombóvár, Szabadság u. 2. szám alatt álló orvosi rendelő teljes körű felújítására vonatkozóan. Az önkormányzat az I. ütemet a nyertes TOP-4.1.1-15-TL1-2020-00028 támogatói okirat terhére kívánja megvalósítani, míg a II. tekintetében pályázatot kíván benyújtani a TOP keretén belül.

Az önkormányzat képviseletében Pintér Szilárd polgármester, a vállalkozás részéről pedig Köhler János ügyvezető írta alá a szükséges papírokat.

Az I. ütem során az alábbi műszaki tartalom fog elkészülni.

Homlokzati hőszigetelés, homlokzati nyílászárók cseréje, a meglévő héjalás cseréjéhez kapcsolódó munkák, belső felújítások, valamint az új alaprajzi elrendezés kialakítása a tervezett alaprajz szerint: az akadálymentes wc-hez szükséges válaszfalak, álmennyezet, új padlórétegrend építése, valamint belső felületképzés, épületgépészeti és épületvillamossági munkák.

Az épület környezetében található burkolatok lejtését és a csapadékvíz-elvezetést javítani szükséges. A projektarányos akadálymentesítésen túl a meglévő burkolt felületek hibáit, a vízelvezetés hiányosságait mindenképp megszüntetni, javítani szükséges az épület állagvédelme érdekében.

A tervezett beruházás I. üteme 108.430.223 Ft-ból valósul meg, remélhetőleg a II. ütemre hamarosan rendelkezésre áll a megfelelő forrás.

Last modified: 2022.04.28.