fbpx

Városunk Dombóvár

Felhívás a helyi elismerések adományozásához kapcsolódó felterjesztések benyújtására

Az alábbi helyi elismerésekre vonatkozó felterjesztéseket 2023. január 31. 16.00 óráig Dombóvár város polgármesteréhez kell eljuttatni.


Az adományozásra vonatkozó szabályokról bővebben a 6/2016. (I. 29.) önkormányzati rendelet ad útmutatást, amely megtekinthető az Önkormányzat/Képviselő-testületi döntések/Önkormányzati rendeletek menüpontban.


„Pro Oppido Dombóvár” díszpolgári cím


Adományozható annak, aki Dombóvár város érdekében huzamosabb időn át kiemelkedő tevékenységet folytatott, illetőleg a tudományok, a műszaki alkotások, a művészetek, a gyógyítás, oktatás-nevelés, a sport vagy egyéb területen kivételesen magas színvonalú, példaértékű eredményt ért el.


Az adományozásra bárki javaslatot tehet az alábbi letölthető nyomtatványon.


Nyomtatvány a felterjesztéshez


Dombóvár Város Elismerő Díszjelvénye kitüntetés


Adományozható azoknak a személyeknek, akik Dombóvár érdekében folyamatosan, több éven keresztül kifejtett munkájukkal kiemelkedő érdemeket szereztek a város fejlődésében, munkakörükből, választott tisztségükből vagy tevékenységükből fakadó feladataikat az átlagosnál magasabb színvonalon és eredményességgel látták el.


Az adományozásra bárki javaslatot tehet az alábbi letölthető nyomtatványon:


Nyomtatvány a felterjesztéshez


Ivanich Antal-díj


Adományozható annak a dombóvári székhellyel rendelkező vállalkozásnak, aki vagy amely Dombóvár gazdasági fejlődésének elősegítésében, gazdasági érdekeinek előmozdításában kiemelkedő jelentőségű tevékenységet folytat, a lakosság életszínvonalának javításában, szociális jólétének növelésében példaértékű teljesítményt nyújt, részt vállal a helyi civil szervezetek, közcélú alapítványok támogatásában, segíti azok céljainak megvalósítását, sport- és szórakoztató rendezvényeket szervez, vagy azokat támogat, kiemelt figyelmet fordít a természet- és környezetvédelemre, vagy egyediségével, egyedülállóságával, újításával, nagy jelentőségű díjjal, PR munkával, vagy egész életművével hozzájárul a város országos vagy nemzetközi hírnevének elmélyítéséhez, öregbítéséhez.


Az adományozásra javaslatot tehetnek:


 1. a képviselő-testület tagjai,
 2. civil szervezetek,
 3. legalább 3 vállalkozás

az alábbi letölthető nyomtatványon:


Nyomtatvány a felterjesztéshez


Dombóvár Ifjúsági Díjai


Adományozható a 30. életévét be nem töltött, dombóvári születésű vagy Dombóváron élő, dolgozó, illetve tanulmányokat folytató fiatalnak a következő kategóriákban elért kimagasló eredményért.


Buzánszky Jenő-díj: adományozható kiemelkedő sporteredményt elérő fiatalnak vagy Dombóvár színeiben versenyző, többségében fiatalokból álló csapatnak.


Az adományozásra javaslatot tehetnek:

 1. a képviselő-testület tagja,
 2. sportegyesület, vagy
 3. Dombóváron működő köznevelési intézmény nevelőtestülete.

Ambrus Sándor-díj: adományozható Dombóvár kulturális életében értéket teremtő, vagy jelentős elismerést kiváltó eredményt felmutató fiatalnak, fiatalokból álló művészeti együttesnek, csoportnak.


Az adományozásra javaslatot tehetnek:


 1. a képviselő-testület tagja,
 2. Dombóváron működő köznevelési intézmény nevelőtestülete, vagy
 3. kulturális tevékenységet folytató civil szervezet.

Dr. Péter Gyula-díj: adományozható a tanulmányokban kimagasló eredményt elérő – 4,5-es tanulmányi átlagot meghaladó -, vagy egyéni, illetve csoportos tanulmányi versenyen előkelő helyezést elérő fiatalnak vagy fiatalokból álló csoportnak.


Az adományozásra javaslatot tehetnek:


 1. a képviselő-testület tagja, vagy
 2. Dombóváron működő köznevelési intézmény nevelőtestülete

Nyomtatvány a felterjesztéshez


Dombóvár Elismert Közössége Díj


Adományozható annak a Dombóvár közéletében megbecsülést, tiszteletet kiváltó közösségnek, amely legalább 5 éve folytatja a város életében meghatározó tevékenységet.


Az adományozásra bárki javaslatot tehet az alábbi letölthető nyomtatványon:


Nyomtatvány a felterjesztéshez

Last modified: 2023.01.11.

Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat