fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Munkahelyteremtés, útjavítási munkák és a gunarasi tábor felújítása – ülésezett a képviselő-testület Dombóváron

Február utolsó napján 21 napirendi pontot tárgyalt a grémium. Zárt ülésen döntöttek a 2023. évi városi kitüntetésekről, összesen 15 díj kerül átadásra április 1-jén, a Városi Gálán. A sportszervezetek és civil szervezetek által benyújtott idei támogatási pályázatokról döntöttek a Sporttanács és Civil Tanács javaslata alapján. A civil keretre 22 szervezet adott be igényt, míg a sportszervezeteknél a korábbi tendenciát követve – 2021-ben 30 millió, 2022-ben 40 millió – idén szintén 10 millió forinttal több, azaz 50 millió forint került felosztásra a 23 sportszervezet között. Dombóváron kimagasló az utánpótlás-nevelés elismerése, az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a feladatra, évről-évre javítja az infrastruktúrát és a sportkörülmények javítására is magasabb összeget fordítanak a támogatások mellett – emelte ki Pintér Szilárd polgármester.
Az évekkel ezelőtt bezárt és elhanyagolt gunarasi gyermek- és ifjúsági tábor felújításáról is döntött a testület, tízmillió forintot különítettek el a megvalósításra. Az infrastruktúra és a körülmények korszerűsítése után május 1-jével kínálja majd elsősorban nevelési és oktatási intézményeknek a tábori szálláshelyet az önkormányzat.
Támogató döntés született az önkormányzat tulajdonában lévő, Arany János téri ingatlan 3 évre történő bérbeadására munkahelyteremtés céljából. A tervek szerint az ingatlan felújítása után, amely 4-5 hónapot vesz igénybe, 25 fő foglalkoztatását fogja biztosítja a vállalkozó.
A közút javítási munkálataihoz kapcsolódó beszerzés is lezárult, a vállalkozóval hamarosan aláírásra kerül a szerződés és megkezdődnek városunkban az útfelújítási, karbantartási munkák.

Last modified: 2023.03.03.