fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Magyarország legnépszerűbb közösségi sporteseménye, az NN Ultrabalaton május 4-7. között 17. alkalommal rajtolt el

A Balatont megkerülő, egykörös verseny egyben Közép-Európa legnépszerűbb futóversenye is. A „csak egy kör” jelenleg 211 km, amelyet egyéniben, váltóban – 2, 3, 4 fős vagy nagyobb létszámú csapatban – futva vagy egyénileg bringával teljesíthetnek a résztvevők.
Az alapítók 2007-ben eredetileg egy 200 kilométer feletti ultrafutó versenyt álmodtak meg. Egy idő után a verseny nagy népszerűsége miatt nagylétszámú csapatok is indulhatnak. Így a rendezvény többnapos „futófiesztává” nőtte ki magát, ahol az ultraverseny első nap, a fieszta második nap rajtol.
A dombóvári „RUNtotthús” nevű csapat a nagylétszámú csapatok között – 10-13 fős – szombaton rajtolt el és 20 óra 54 perc alatt teljesítette a távot.
Idén az ultraversenyzők – az egyéniben indulók, a 2-3-4 fős váltók – május 5-én, pénteken reggel rajtoltak. E nívós mezőnyben indult el Dombóvár két ultrafutó csapata is. A 4 fős csapatok között a „Fog ez menni!” 7 óra 20 perckor, a 3 fős váltók között pedig a „Nem vagyunk normálisak!?” 8 óra 00 perckor lódult neki Balatonfüredről az embert próbáló távnak. A versenyzőknek Tihany felé indulva kellett megkerülni a Balatont és 28 óra, illetve 29 óra alatt kellett ismét Balatonfüreden célba érniük. Váltóban a csapattagok egymást felváltva, több szakaszt futva, újra és újra elindulva, nappal és éjjel is folyamatosan futottak, ami nem csak fizikálisan, hanem mentálisan is kihívás jelentett. Mindkét csapat szerencsésen, bőven szintidőn belül célba ért.
A „Fog ez menni!” csapat 20 óra 48 perc alatt tette meg a kört. Tóth Gábor 54,6 km-t, Szentpáli Szilárd 53,6 km-t, Kollár Soma 52 km-t, Kerényi Nóra 50,8 km-t teljesített. Idejükkel a 4 fős vegyes csapatok között a 39. helyezést érték el.
A „Nem vagyunk normálisak!?” csapatnak 24 óra 38 perc alatt sikerült a kört lefutnia. Amma Tamás 72,8 km-t, Ériné Boruzs Beáta 71,2 km-t és Farkas Veronika 67 km-t teljesített. Idejükkel a kategóriájukban, a 3 fős vegyes csapatok között a 34. helyezést érték el.
Gratulálunk mindhárom csapatnak! A futóknak további sikeres felkészülést és versenyzést kívánunk!

Last modified: 2023.05.15.