fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Dombóvár ifjúsági díjaiban részesített személyek 2019.

Buzánszky Jenő-díj

Göblyös Csenge

Csenge a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium végzős tanulója, illetve a Dombóvári Vasutas Atlétikai és Szabadidő Egyesület versenyzője. Ő az a diák, aki képes arra, hogy a versenyszerű, magas színvonalú sportolást összeegyeztesse a tanulási kötelezettségekkel. A négy év folyamán a tanulmányi eredménye végig jeles körül alakult, emellett pedig szép eredményeket ért el történelem versenyeken. A 2016/2017-es tanévben a Ránki György Történelem Versenyen regionális 6. helyezett lett, az elmúlt tanévben pedig a Haza és Haladás történelemversenyen csapatával a hetedik helyet érdemelte ki.

Atlétikában nem csupán országos, hanem nemzetközi eredményekkel is rendelkezik.

Országos sikerei közül ki kell emelni a 2018-as ifjúsági országos bajnokságon egyéni csúccsal elért harmadik helyét 100 méteres síkfutásban. Ennek köszönhetően a 2018-ban Győrben megrendezett U18-as Európa-bajnokságon képviselhette Magyarország színeit, s a 37. helyet szerezte meg. Ugyanebben az évben az országos diákolimpián 7. lett 200 méteres síkfutásban, illetve a Budapest Nyílt Junior és Ifjúsági Bajnokságon első, az Atlétikai Ifjúsági Magyar Liga Döntőjében pedig a harmadik helyen ért célba 100 méteren. Az Országos Atlétikai Váltóbajnokságon a junior 4×100 m-es váltó tagjaként 5. helyezést ért el.

A Gimnázium színeit is eredményesen képviselte, az atlétikai diákolimpián az ügyességi és váltófutó csapatbajnokság megyei döntőjében a Gimnázium csapatával svédváltóban első, távolugrásban második helyezett lett 2018-ban.

A remek eredménylista mellett az iskola közéletében is szerepet vállalt, többször szerepelt osztályával megemlékezéseken, rendezvényeken.

 

Ambrus Sándor-díj

Kalocsa Lilla Anna

Lilla a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium kiváló tanulmányi eredményekkel rendelkező végzős tanulója, rendkívül tehetséges énekes és zenei előadóművész, aminek már számtalan rendezvényen tanúbizonyságát adta. Az elmúlt években nem múlhatott el olyan nagyobb lélegzetvételű városi vagy iskolai megemlékezés, avató vagy zenés műsor, amelyre ne kérték volna fel.

Már rögtön az első tanévében több iskolai fellépést is vállalt, a 2016-os tanévben pedig szerepelt a gimnáziumi gálaműsorban és a szalagtűző ünnepségen is. A Pécsett megrendezett Regionális Olasz Nyelvi Versenyen ének kategóriában 2. helyezést ért el.

2017-ben indult a Pécsi Kodály Zoltán Gimnáziumban megrendezett musical éneklési versenyen, ahol megnyerte a fődíjat.

Fellépései sorát 2018-ban is aktívan gyarapította, és kvalitásait Dombóvár tágabb környezete is megismerhette. Szerepelt a Debrecenben megrendezett Országos Olasz Nyelvi Versenyen, ahol zenei kategóriában csapatban 1., egyéniben pedig 3. helyezést ért el.

Az érettségről és magabiztosságról árulkodó rengeteg fellépés mellett arra is jut ideje, hogy tanulmányi versenyeken eredményesen szerepeljen, az iskolai hétköznapokban is kiemelkedő szorgalommal és tudással rendelkezik.

 

dr. Péter Gyula-díj

Tóth Klaudia

Tóth Klaudia a Szekszárdi Szakképzési Centrum Apáczai Csere János Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma 14. évfolyamára jár 2019-ben, a vasútüzemviteli szakon folytat tanulmányokat. Az iskolának már a 9. évfolyamtól kezdve tanulója, a rendészeti szakon érettségizett.

Már az általános iskolában is jó tanuló volt, és a József Attila Iskola sporttagozatán több sportágban is jeleskedett: úszásban volt megyei bronzérmes, területi aranyérmes, atlétikai csapatban országos 3. helyezett, női futballcsapatban országos 5. helyezett. A női focit a középiskolában is aktívan folytatta: megyei versenyen 2., regionális döntőben 3. helyet ért el csapattársaival, a megyei futball bajnokságon pedig ezüstérmesek lettek. A rendészeti szakon judo órákon vett részt, és az iskola legjobbjai közé „küzdötte” fel magát. Állandó résztvevője volt az iskolai judo bemutatóknak.

A jórendű tanulmányi eredményét a középiskolában jeles rendűre, illetve kitűnőre tornázta fel. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által meghirdetett 2019. évi Szakma Sztár Versenyen vasútforgalmi szolgálattevő kategóriában országos 2. helyezést ért el.

Iskoláját több fórumon is képviselte, így beiskolázási, pályaválasztási tájékoztatók alkalmával, valamint sportbemutatók, interjúk során.