fbpx

Városunk Dombóvár

Sportszervezetek

Együttműködés a városi civil- és sportszervezetekkel

A 2020. szeptember végén tartott képviselő-testületi ülésen megtörtént a dombóvári civil- és sportszervezetekkel való együttműködés kereteinek megújítása az ezzel összefüggő önkormányzati rendeletek módosításával.

2020. október 1-jétől a sporttevékenységet nem végző civil szervezetek részvételével a Civil Fórum helyett a Dombóvári Civil Szövetség működik, a sportszervezetek számára pedig egy másik különálló, konzultatív és javaslattevő grémium – a Dombóvári Sportszövetség – biztosít lehetőséget az együttműködésre és érdekeik közös kifejezésére. Mindkét városi szövetség célja a tagjainak informálása és összefogása, illetőleg a társadalmi szerepvállalásuk erősítése. 2021-től mind a civil keretből, mind a sportkeretből az a szervezet részesülhet önkormányzati támogatásban, amely tagként részt vesz az érintett szövetség munkájában. A Civil Szövetség tevékenységének szervezését és koordinálását a Civil Tanács, míg a Sportszövetségét a Sporttanács végzi. Mindegyik tanács öt főből áll, tagjait az adott szövetség választja meg titkos szavazással három évre a tagszervezetek által megjelölt személyek közül.

Mindkét szövetség akkor tölti be rendeltetését, ha minél több városi szervezet részt vesz benne, ezért szükséges a tagsági kör kialakítása. Amennyiben ez tisztázott, akkor fog sor kerülni mindkét szövetség esetében az alakuló ülés összehívására, amelyen elfogadja a szervezeti és működési szabályzatát, illetve megválasztja a tanácsok tagjait, beleértve az elnököket.

Az egyes érdekképviseleti szövetségekben való részvétel bejelentésére az alábbi adatlapok szolgálnak. A kitöltött és aláírt adatlapot a dombóvári Városházára (Szabadság utca 18. ) kell eljuttatni. Ezek Tóth Zoltánnak, a dombóvári önkormányzat civil tanácsnokának levelével együtt minden olyan szervezet részére kiküldésre kerültek – elsődlegesen elektronikus levélben – amely az Országos Bírósági Hivatal által működtetett internetes felületen (birosag.hu) elérhető névjegyzék szerint dombóvári székhelyű, valamint a Dombóváron kívüli székhellyel rendelkező azon civil szervezeteknek is, amelyeknek az önkormányzat által ismert tagszervezete vagy csoportja működik a városban. Az alakuló ülések november végére tervezett összehívására tekintettel a visszaküldésre 2020. november 10-e lett megadva, de az adott szövetséghez való csatlakozásra bármikor sor kerülhet.

Sportkeretből nyújtott támogatás

Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat