Projektről

Dombóvár Város Önkormányzata, KEHOP által támogatott projektje az „Energiatudatos Dombóvár” – Az energiatudatos gondolkodást és életmódot elősegítő tematikus programsorozat szervezése és lebonyolítása a helyi közösségek bevonásával Dombóváron és térségében (KEHOP-5.4.1-16-2016-00131).

Az Energiatudatos Dombóvár projekt keretében arra keressük a választ, hogy: „Mit tehetek én? Mit tehetünk mi? – A szemléletformáló kampányban két fontos téma kerül a középpontba: Hogyan csökkenthetjük az energiaszükségletet egyéni és közösségi szinten? Hogy ültethetjük az energiatakarékosságot és az energiahatékonyságot a mindennapi életünkbe és, hogy használhatunk minél nagyobb mértékben megújuló energiát mindennapi tevékenységünk során.

Tevékenységünk célja, felkészíteni a lakosságot, az intézményvezetőket, a különböző térségi vállalkozókat az energiával kapcsolatos szemlélet-és életmód váltásra, ismeretbővítésre, gyakorlati lehetőségek kidolgozására és a tapasztalatcserére.

A projekt keretében sokrétű, sok célcsoportot érintő ismeretterjesztő- és interaktív programot valósítunk meg az energiatudatosság erősítése érdekében a legkisebbektől a nagyszülőkig. Tematikus várossétát, szakmai műhelyeket, vetélkedőt, ismeretterjesztő kiadványok kiadását, tanulmányút megvalósítását tervezzük. Létrejön egy webes felület, ahol folyamatosan híreket információkat teszünk közzé a projekttel kapcsolatban. Elkészül Dombóvár klímastratégiájának felülvizsgálata, fejlesztése. A klímaváltozáshoz való alkalmazkodás és ezen belül az energiatudatosság már most jelentős feladatokat hárít az egész társadalomra, mindenki új és nagy kihívássokkal áll szemben, fel kell készülni a várható hatásokra, a problémák megoldására és a szükséges cselekvések megtételére, ezért is kiemelkedően szükséges ez a projekt.

 

A projekt tevékenységei, rendezvényei:
Energiatudatos Dombóvár -Nyitórendezvény A Energiatudatos Dombóvár –Nyitórendezvényét a Dombóvári Autómentes Nappal együtt valósítottuk meg. A rendezvényről a beszámolót lásd a hírekben!  

 

2020. szeptember 22.

 

Energiatudatos Dombóvár – Tematikus városséta a nyitórendezvényhez kapcsolódóan Tematikus városséta és vetélkedő a facebookon meghirdetve a Nyitórendezvényhez kapcsolódóan.  

 

2020. szeptember 22.

Tudásmegosztó szakmai műhelysorozat Célcsoportonként megvalósuló tematikus műhelyek (9 db) az energiatudatosságról  
Térségi vetélkedő az energiatudatosságról Online Térségi vetélkedő az energiatudatosságról. Az eredményes résztvevők között ajándék sorsolása. Ajándék átadása a záró rendezvényen  
Térségi szintű tanulmányút a térségi jó gyakorlatok megismerésére Térségi szintű tanulmányút a térségi jó gyakorlatok megismerésére az energia- és klímatudatosság témakörében  
Dombóvár Város Települési Klímakoncepciójának felülvizsgálata A helyi klímastratégia kialakításába szeretnénk aktívan bevonni a helyi közösségeket. Mindenkinek meg kell ismernie a helyi klímastratégiát, mert hatékony megvalósítása csak így lehetséges. Cél a társadalom minden csoportjában a klímatudatosság, a felelősség, a klímatudatos életmód kialakítása, fejlesztése. Nagyon fontos annak tudatosítása, hogy a hatékony klímaválasz kialakításában egyaránt fontos szerepe, lehetősége és kötelezettsége van az egyénnek és a kisközösségeknek, azaz: TE IS FELELŐS VAGY! TE IS TEHETSZ ÉRTE! A TE ÉS A TE CSALÁDOD JÖVŐJE IS EZEN MÚLIK!  
Tematikus ismeretterjesztő kiadvány az energiatudatosságról Tematikus ismeretterjesztő kiadvány az energiatudatosságról a mindennapi élethez. A kiadvány tartalmazza a műhelysorozat témáit, eredményeit.  
Projekt weboldal Energiatudatos Dombóvár – aloldal www.dombovar.hu honlapon, melynek témája az energia- és klímatudatosság és a projekt széleskörű megismertetése  
Projekt facebook oldal Energiatudatos Dombóvár a projekt facebookoldala, melynek témája az energia- és klímatudatosság és a projekt széleskörű megismertetése  
Energiatudatos Dombóvár -Zárórendezvény Energiatudatos Dombóvár –Zárórendezvény megvalósítása a projekt eredményeinek bemutatására, és a téma széleskörű ismertetésére.  
Energiatudatos Dombóvár – Tematikus városséta a zárórendezvényhez kapcsolódóan Tematikus városséta és vetélkedő a facebookon meghirdetve a Zárórendezvényhez kapcsolódóan.  

 

Egyéb tevékenységek
Helyi klímastratégia kidolgozása
Kiadvány a helyi klímastratégiáról, a klímatudatos gondolkodás- és életmódról
Facebook kampány
Projekthonlap

 

A projekt címe: ENERGIATUDATOS DOMBÓVÁR – Az energiatudatos
gondolkodást és életmódot elősegítő tematikus programsorozat szervezése és lebonyolítása a helyi közösségek bevonásával Dombóváron és térségében
A projekt azonosítószáma: KEHOP-5.4.1-16-2016-00131
Vissza nem térítendő támogatás: 4.848.860 Ft
Kedvezményezett: Dombóvár Város Önkormányzata
A projekt kezdete: 2019.09.01.
A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2021.08.31.
A támogatás intenzitása: 100%

Önkormányzat: Dombóvár Város Önkormányzata
Képviseli: Pintér Szilárd polgármester
Cím: 7200. Dombóvár
Levelezési cím: 7200. Dombóvár, Szabadság u. 18.
Telefon: +36 74/564-564
E-mail: onkormanyzat@dombovar.hu 
Adószám: 15733555-2-17
Törzsszám: 733557

TÁRHELYSZOLGÁLTATÓ
Név: Nemcsényi Gábor E.V. (Teamunity.hu)
Cím: 7696 Hidas, Szabadság utca 7.
Adószám: 69789120-1-22
E-mail: info@teamunity.hu