fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Érvényben maradnak a járványügyi intézkedések

Tisztelt Lakosság! Tisztelt Dombóváriak!

Magyarország Kormányának tegnapi döntése alapján, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében 2021. január 11. napjáig érvényben maradnak a jelenlegi járványügyi intézkedések, így a következő rendelkezések is:

  • Kijárási korlátozás este 8 és reggel 5 óra között, amikor is mindenki köteles a lakóhelyén, a tartózkodási helyén vagy a szálláshelyén tartózkodni, és azt csak a kormányrendelet szerinti kivételes esetben (pl. munkavégzés) hagyhatja el.
  • Minden gyülekezés tilos. Mindennemű rendezvény megtartása tilos, ide értve a kulturális eseményeket valamint a karácsonyi vásárokat, továbbá a tegnapi döntés alapján a szilveszteri/évbúcsúztató rendezvényeket is. A vallási közösségek szertartásai a vallási közösség döntése szerint tarthatóak meg. Magán és családi rendezvények (például: születésnap) 10 főig megtarthatóak. Temetés legfeljebb 50 fővel tartható meg. 
  • A vendéglátó egységek vendéget nem fogadhatnak, vendégnek ott csak az étel elvitele céljából lehet tartózkodni. A szállodák turistákat nem, csak üzleti, gazdasági vagy oktatási célból érkezett vendégeket fogadhatnak.
  • Az üzletek – a gyógyszertárak és a benzinkutak kivételével – este 7 óráig maradhatnak nyitva és utána a kijárási tilalom lejártával, tehát leghamarabb reggel 5 órakor nyithatnak ki.
  • Hétköznap (hétfőtől – péntekig) 09.00 óra és 11.00 óra között, illetve hétvégén (szombaton és vasárnap) 08.00 óra és 10.00 óra között csak 65 év felettiek léphetnek be az élelmiszerüzletekbe, a drogériákba és a gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletbe (gyógyszertár). A postákon a nyitást követő egy órában elsőbbséget biztosítanak a kiszolgálásban a 65 év felettieknek.
  • A maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályokon túl, továbbra is kötelező a tömegközlekedési fel- és leszállóhelyeken – a buszmegállók, a buszvárók, a buszpályaudvarok és a vasútállomások területén –, a helyi piacokon, valamint a dombóvári nevelési, oktatási intézmények bejáratától számított 25 méteres területen belül a szájat és az orrot eltakaró maszkot hordani.
  • A Termelői Piac, a hétvégi vásár és a kutyafuttatók látogatása továbbra is megengedett, de kérjük a felsorolt helyeken is viseljenek maszkot, illetve lehetőség szerint tartsanak megfelelő távolságot.

Magyarország Kormánya 2020. december 24. (szenteste) napjára vonatkozó esetleges kivétel szabályok meghozataláról 2020. december 21. napján fog dönteni.

Kérem és köszönöm együttműködésüket a veszélyhelyzettel kapcsolatos rendkívüli intézkedések további végrehajtásában is.

Dombóvár 2020. december 8.

Pintér Szilárd polgármester

Last modified: 2021.05.18.