fbpx

Városunk Dombóvár

Dombóvári sportlétesítmények

Szuhay Sportcentrum

Az önkormányzati tulajdonban lévő sportcentrumban igen színes és pezsgő sportélet folyik, melyet mi sem bizonyít jobban, minthogy helyi amatőr, utánpótlás-neveléssel foglalkozó sport- és szabadidő egyesületeknek, valamint helyi oktatási intézményeknek egyaránt helyet biztosít. A létesítményben zajló sportélet sokszínűségét és az épület sportközpont jellegét bizonyítja, hogy az atlétika, karate, thai boksz, floorball, futball, kosárlabda, asztalitenisz, tenisz sportágak mind megjelennek és harmonikusan funkcionálnak egy helyen.

Az egyesületek mindennapi edzései mellett a létesítmény helyet biztosít a Bozsik-program keretében megrendezésre kerülő, különböző korosztályú mérkőzéseknek, melyek elsősorban a hétvégi napokon játszódnak.

A sportcentrumban kerülnek megrendezésre a város NBII-es kosárlabda csapatának meccsei, valamint a Megye I-es kategóriában játszó felnőtt labdarúgó csapat bajnoki mérkőzései is.

Az ingatlan szomszédságában elhelyezkedő Szigeterdő többek között mezei futóverseny helyszínéül is szolgál, melynek területén a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Magyar Atlétikai Szövetség támogatásának köszönhetően egy 600 méteres rekortán futókör is rendelkezésre áll a futás szerelmesei számára, mely körül teljes egészében kiépült a világítási rendszer is.

A centerpálya mellett a létesítményt használók számára rendelkezésre áll egy világítással ellátott élőfüves edzőpálya, valamint egy 20×40 méteres, szintén világítással rendelkező műfüves pálya, melyek a téli időszakokban sötétedés után is lehetőséget biztosítanak a sportolásra.

 

A létesítmény nyitva tartása:

Hétfő – péntek: 7:00 – 22:00

Szombat és vasárnap: Bejelentkezés alapján

Elérhetőségek: Sebestyén Mónika létesítményvezető (06-20/369-7427)

E-mail: szuhay.sportkozpont@gmail.com

7200 Dombóvár, Földvár u. 18.

Bérleti díjak:

Helyiségek megnevezéseTeremhasználati díjak
Nagyterem (kosárlabda csarnok)4600 Ft/óra
Kisterem2.875 Ft/óra
Atlétika- és futballpályák3.450 Ft/óra
Műfüves focipálya6000 Ft/óra
Egész létesítményRendezvénytől függően előzetes megbeszélés alapján

 

Rendezvények szervezése esetén:

Helyiségek megnevezéseTeremhasználati díjak
Nagyterem (kosárlabda csarnok, 717 férőhely)115.000 Ft/alkalom/nap + egyéb díjak (szőnyegezés 20.000 Ft)
Kisterem (260 férőhely)34.500Ft/alkalom/nap
Rendezvényterem (egykori sportbüfé)15.000 Ft/alkalom vagy 2000 Ft/óra + 15.000 Ft kaució

 

A nagyterem bérlése esetén a szükséges szakhatósági engedélyek beszerzéséről és azok díjairól felvilágosítást a létesítményvezetőtől kérhető.

 

Az ingatlanhoz tartozik a vasúti étkezde mellett található salakos teniszpálya is, mely a Dombóvári Tenisz Egyesület kezelésében van.

Ha pattogtatni szeretne, forduljon bizalommal Dékány Istvánhoz (06/30-243-9832), az egyesület elnökéhez.

 

Infrastrukturális fejlesztések

A létesítmény az elmúlt időszakban jelentős fejlődésen ment keresztül. A kosárlabda csarnokban a teljes parkettafelület cseréje megvalósult, és TAO-s támogatás igénybe vételével tervben van egy nagyjából 20 millió forint értékű világítás korszerűsítés megvalósítása is.

Az épületben felújításra került 2-2 db öltöző és a hozzájuk tartozó vizesblokk a földszinten és az emeleti részen szintén TAO-s támogatásnak és a Dombóvári Focisuli Egyesület közreműködésének köszönhetően. Az MLSZ „Telephely korszerűsítési programjának” köszönhetően beszerésre került egy 150 férőhelyes mobil lelátó, mely a fix lelátóra került rögzítésre, ezáltal még kulturáltabb és kényelmesebb körülményeket biztosítva a futball rajongók számára. Továbbá a lelátón kialakításra került egy televíziós közvetítő fülke is, hogy aki lemaradt a mérkőzésről vagy csak felelevenítené a legszebb pillanatokat, az a későbbiekben is megtekinthesse a Dombó TV csatornáján.

A fentieken kívül a kisterem új, reflektoros világítást és új nyílászárókat kapott, továbbá az egykori sport büfé helyén kialakított rendezvényteremben is megtörtént a nyílászárók cseréje. A létesítmény fűtési rendszerének teljes korszerűsítése is megvalósult, továbbá felújításra került a szauna kabin, és folyamatban van az ahhoz kapcsolódó vizesblokk megépítése is. Az épületbe kisebb eszközbeszerzésekre is sor került, pl. defibrillátor került kihelyezésre az épület folyosójára, illetve a létesítmény üzemeltetéséhez szükséges pályakarbantartó eszközparkot is bővítette az önkormányzat.

A sportcentrum tetőterében kialakításra került a Sportemlékhely, ahol Dombóvár város szempontjából legkiemelkedőbb 5 sportág eredményeinek állított emléket Dombóvár Város Önkormányzata, továbbá 2018 tavaszán e létesítmény falai között megalakult az Aranycsapat Társaság, mely apropójából felavatásra került Dombóvár híres szülötte, az Aranycsapat legendás hátvédjének, Buzánszky Jenőnek a mellszobra a létesítmény udvarán.

Gyere, és használd ki Te is a sportcentrum adta lehetőségeket!

JAM-csarnok

A sportingatlan az egykori Dőry-lekvárgyárról kapta a nevét, mely korábban ezen a területen állt. A csarnokban a kosárlabda pálya megszűnt, azonban a III. utcai és a kertvárosi kosárpálya kibővült új elemekkel, valamint e sportág kedvelői számára az önkormányzat új pályákat épített ki Újdombóváron, a VI. utcánál, valamint a Gárdonyi téren. A Jam-csarnok területén található homokos röplabda pálya, melyet leginkább a helyi amatőr röplabda egyesület használ. Az extrém kerékpározás és a gördeszkázás kedvelőinek egy skate park áll a rendelkezésére.

Dombóvár Város Önkormányzata által elnyert TOP-4.3.1-15-TL1-2016-00003 kódszámú „A dombóvári Szigetsor-Vasút szegregátumok rehabilitációja” elnevezésű projekt keretében megújulnak a létesítmény sportcélú ingatlan részei, a jelenlegi park modernizálásra kerül. Három generációs játszótér kerül kialakításra utcabútorokkal, továbbá a terület hátsó részén kialakításra kerül egy kosárlabda pálya és a felújításra kerülő skate park is ezen a részen kerül elhelyezésre. Rekonstruáljuk a mára teljesen leamortizálódott dísztavat, melynek a környezete növényesítésre kerül. Továbbá a Mándl Imre ökölvívó terem szomszédságában kialakításra kerül egy közösségi ház is, mely különböző kulturális és sportrendezvények számára biztosít majd helyet.

Nyitva tartás:

Hétfő-péntek: 16:00-21:00

Szombat-vasárnap: 07:00-21:00

7200 Dombóvár, Kinizsi u. 37.

 

A Jam-csarnok területén található U alakú épületben a dombóvári ökölvívó edzőről Lampert Gáborról (Gabi bácsiról) elnevezett edzőterem működik, melyet a Dombóvár 2004. Egyesület üzemeltet.

Nyitva tartás – Lampert Gábor Edzőterem

Hétfő – szerda – péntek: 16:15– 18.15

Az edzőterem más időpontokban, telefonon történő egyeztetés alapján vehető igénybe.

Elérhetőség: Nagy László (+36 20 9705158) és Futó Péter (+36 30 6519181)

Dombóvári Ifjúsági Sporttelep – DIS

Katona József utcában található sporttelep jelenleg a labdarúgás utánpótlás-nevelésére alapított Dombóvári Focisuli Egyesület bázisa. A sporttelepen a centerpálya vehető igénybe sportolás céljából. A pályát sokszor gyermekzsivaj tölti meg, tehát érdemes akár szabadidőben, edzésidőn kívül is lemenni a groundra.

Ha szívesen rúgná a bőrt, vagy szurkolna, akkor ott a helye!

 

Elérhetőség: 7200 Dombóvár, Katona József utca 37.

Tárnok Zoltán elnök (06-20/253-90-40)

Farkas Attila Uszoda

A Farkas Attila Uszoda Dombóvár Város Önkormányzata tulajdonában és üzemeltetésében működik. 25 méter hosszú, négypályás medencével rendelkezik, mely elsősorban a Dombóvári Sportiskola Egyesület Úszószakosztálya és a Dombóvári Úszó Egyesület vizes edzéseinek helyszínéül szolgál. A két úszó egyesület különböző pályázati eszközbeszerzéssel bővíti a létesítmény felszerelését.  Az uszoda kapacitásának jelentős részét a két egyesület köti le, mellettük az általános iskolai úszásoktatás kap jelentős szerepet, valamint hobbyúszók, magánóra keretében úszásoktatást igénylők és hétvégenként a gyógyúszók töltik ki a szabad időkeretet.

Dombóvár Város Önkormányzata 4 millió Ft támogatás elnyerésével az uszoda udvarán található száraz edzőtermet fejlesztette, továbbá a Dombóvári Sportiskola Egyesület által elnyert 11 millió forintos beruházásnak köszönhetően az uszoda épülete egy új épületrésszel bővül – a beruházás tavaszra bejeződik be -, mely középtávon az edzők számára biztosít irodahelyiséget, a szülők számára pedig egy várakozót, ahol nyugodt körülmények mellett várhatják csemetéiket.

A város célja, hogy az uszoda leromlott infrastrukturális állapotán javítson, ezért elkészült egy fejlesztési koncepcióterv, melyhez állami támogatás biztosítását szeretnénk elérni a Magyar Úszó Szövetségnél vagy a Kormánynál. Reményeink szerint a sportági eredményeink, valamint a város sportmúltja hozzájárul ahhoz, hogy az 1973-ban épült uszoda megújulhasson, és sportolóink eredményeikhez méltó környezetben készülhessenek a későbbi megmérettetésekre.

A fentiektől függetlenül az önkormányzat ütemezetten saját forrásból is megvalósít kisebb beruházásokat. A közeljövőben cserére kerül az uszodatérben a teljes víznyelő rácsszerkezet, továbbá uszodai berendezésekkel bővítjük a medenceteret. A nyári leállás idején pedig a medencetér teljes területe új aljzatburkolatot kap.

Az úszást a szervezetre gyakorolt jótékony hatása mellett javasoljuk stressz kezelésére, légzőszervi megbetegedések, anyagcsere problémák, izomfájdalmak, izületi problémák és műtéti beavatkozások utáni rehabilitációra egyaránt.

 

Nyitva tartás: 6:00 – 21:00

Szabad időpontok – hétfő-kedd-csütörtök-péntek 700-800, 19.30-2100

Szerda: 7:00-8:00, 19:30-21:00

Hétköznapi délelőtti egyéb szabad időpontok egyeztetésére hívja a 74/465-645-s számot

Szombat-vasárnap: 7:00-8:00, 11:00-20:00

Augusztus: zárva, nyitás szeptember 1-jén

Belépőjegy: 750,- Ft/ fő/ óra

Dombóvár kártyás belépőjegy: 50,- Ft/fő/óra

Gyermek belépőjegy (10 év alatt): 500,- Ft/fő/óra

10 alkalmas bérlet: 5.850,- Ft

Elérhetőség: Makkos Gabriella (06-30/2931-108)

 

Az uszoda egy 8 személyes finn szaunával is rendelkezik, mely az uszodatérről közelíthető meg. A relaxálást segíti, hogy pihenőhelység is kialakításra került, mely szaunázást követően megfelelő körülményeket biztosít a teljes ellazuláshoz, testi-lelki felüdüléshez.

Nyitva tartás:

Szombat-vasárnap: 11:00-20:00

Belépő: 1.100 Ft/alkalom

Teniszpályák

Földvár utcai pálya (Szigeterdő)

Elérhetőség: Dombóvári Tenisz Egyesület

Dékány István elnök (06-30/243-9832)

Spartacus Tekecsarnok

Spartacus Tekecsarnok 500 m2-es létesítmény, amely a Dombóvári Spartacus Szövetkezeti Sportegyesület tulajdonában van. A létesítményben 4 sávos, műanyag borítású pályatest van, mely automata állító-berendezéssel rendelkezik.

Elérhetőség: 7200 Dombóvár, Ivanich u. 39/A

Dombóvári Spartacus Szövetkezeti Egyesület

Vancsa József elnök (06-20/800-9063)

Nordic Walking útvonalak

A másnéven Bot-sport elnevezésű mozgásforma mára már igen elterjedt és népszerű városunkban. Hogy mi lehet ennek az oka? Nem más, minthogy egy mindenki számára űzhető, különleges fizikumot nem igénylő testmozgásról van szó, mely javítja a szív- és érrendszer teljesítményét, valamint kiválóan alkalmas súlycsökkentésre és rehabilitációra. A dunántúli régióban Dombóvár az egyedüli település, ahol egy közel 30 km hosszú túraútvonal van.

1.      Konda-völgyi tókör -12 km

2.      Várak útja – 6,5 km

3.      Nyergesi körutak – 4 km

4.      Gunarasi Land Art sétaút – 2 km

5.      Gunarasi körút – 3 km

Kültéri fitness eszközök

Egyre inkább népszerűbbek hazánkban is a szabadban is igénybe vehető fitness eszközök. Ezek egyik sajátos formája a szabad testsúlyos edzésforma, a street workuot. Ennek űzéséhez használható eszköz megtalálható a Szállásréti-tó partján. Egyéb kültéri fitness parkkal is rendelkezik a város, melyek fellelhető a Szállásréti-tó környékén, Kertvárosban a Szent László Parkban, valamint Újdombóváron a VI. utcában. Az itt található eszközök, hasizom, hátizom, kar és- lábizom erősítésére szolgálnak, de kerékpár is megtalálható az eszközök között.

 

A város pályázatot nyújtott pálya Egészség sportparkok kialakítására, mely ha pozitív elbírálásban részesül, akkor Dombóváron újabb 5 helyszín bővülhet street workout parkkal.

Kneipp-ösvény

A Kneipp egy természetgyógyászati jellegű, német nyelvterületeken nagy hagyományokkal rendelkező gyógyhatású eljárás, melyet Sebastian Kneipp fejlesztett ki. Hogy mire is jó? A mezítláb járás során a vérkeringés élénkebbé válik, felfrissíti a szervezetet. Főleg ülő foglalkozásúaknak, fejfájásban szenvedőknek ajánlják. Érrendszerre és idegrendszerre is jó hatással van.

Hol találhat Kneipp ösvényt Dombóváron? Nem kell messzire mennie, hiszen a Szállásréti-tó szomszédságában, a Fogadalmi ligetnél is taposhat egyet! A másik ösvény Gunaras területén, a kemping oldalán található.

 

A városban jelenleg 3 edzőterem működik, melyek kínálatáról az alábbiakban értesülhet:

Maximum Fitness Club

A fitness részlegen kardió- és erőgépek sokasága várja a sportolni vágyókat a világszerte népszerű Life Fitness gépekkel és szakképzett teremedzőkkel. Az edzőtermi részlegen kívül gerinctorna és TRX csoportos foglalkozás is elérhető, a hét bizonyos napjain. Aktuális órákról a facebookon kaphat napi szintű tájékoztatást: facebook.com/maximumdombovar. Az edzés után karbonszálas turmalinköves infraszaunák, a legmodernebb álló és fekvő szoláriumok, masszázsfotel, valamint flabélos gép biztosíthatja a kikapcsolódást. Az edzőteremben elérhető a Dombóváron egyedülálló E-fit tréning is, amely egy személyre szabott edzésforma, ahol elektromos impulzusok segítségével gyorsítják fel az edzés hatékonyságát, és ezáltal lerövidül az edzésre fordított idő is. Az edzés személyi edző irányításával zajlik. Edzőterm büféjében pedig különböző Biotech és Scitec táplálékkiegészítők, vitaminok, fehérjeporok kaphatók, továbbá lehetőség van különböző ásványvizek és frissítő italok vásárlására is.

Elérhetőség: 7200 Dombóvár, Köztársaság u. 10.

Tel.: 06-70/ 420- 5033

E-mail: maximumdombovar@gmail.com

Nyitva tartás: H-P: 8:00- 21:00

Szo: 8:00- 14:00

Vasárnap : Zárva

Árakhttp://www.maximumdombovar.hu/arlista.html

Body Fit Sportcentrum

A Body Fit Sportcentrumban az alábbi szolgáltatások várják: konditerem használat személyi edző segítségével, TRX, spinning, aerobic, jóga, gerinctorna, squash. A konditeremben erősítő gépparkkal és szabad súlyok széles választékával nyújtanak lehetőséget a különböző izomcsoportok fejlesztésére.

Elérhetőség: 7200 Dombóvár, Berzsenyi u. 31.

Tel.: 06-30/ 877- 6300

E-mail: bodyfitness@atw.hu

Nyitva tartás: H-P: 8.00- 21.00

Szo: 10.00-15.00

Árakhttp://bodyfitness.atw.hu/

Z2 CROSS GYM

Z2 CROSS GYM edzőterem olyan egyedülálló eszközparkkal rendelkezik, melyek együtt, egy helyen nagyon ritkán találhatók. Ennek köszönhetően a Dél-Dunántúl legjobban felszerelt funkcionális sport és egészség központja lett. Ezáltal pedig naprakész, változatos lehetőségeket biztosítanak bárki számára, aki sportolni szeretne.

Teljesen kezdőknek

 • Z2 – START program
 • Kezdő kettlebell
 • Jóga

Kezdő sportolóknak:

 • Kezdő crosstraining
 • TRX
 • Start2
 • Jóga
 • Street Workout

Haladóknak és versenyzőknek:

 • Haladó Crosstraining
 • Haladó kettlebell
 • Olimpiai Súlyemelés

Korosztályos edzések:

 • Cross Junior (13-18 éveseknek)
 • Cross Kids (8-12 éveseknek)
 • KSG (3-7 éveseknek)

Ezen kívül lehetőség van személyi edzésre és kiscsoport edzésre is.

Egyéb szolgáltatás: Kinezio Tape ragasztás

 

Elérhetőség: 7200 Dombóvár, Petőfi u. 11.

Tel.: 06-30/ 396- 7842

E-mail: z2crossgym@gmail.com

Nyitva tartás: H-P: 9.00- 12.00 és 15.00- 21.00

Szo-V: –

Árak: https://www.z2crossgym.com/orarendesarak

 

Reméljük felkeltettük érdeklődését és hasznos információkkal szolgálhattunk! Ne késlekedjen, pattanjon kerékpárra, s válasszon a felkínált lehetőségek közül egészsége megőrzése érdekében!

Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat