fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Öröm számunkra, hogy ismét két dombóvári születésű sportoló sikereiről számolhatunk be

 

CSENDBEN – BÜSZKÉN – DICSŐSÉGGEL

Augusztus 28. és szeptember 5. között Portugália adott otthont az U/17 és U/19 –es korosztályok számára az Öttusa Európa Bajnokságának.

Az U/17-es korosztályban háromtusában versenyeznek (úszás és a lövészettel kombinált futás) a sportolók. Zemán Zóra a Dombóvári Sportiskola versenyzője ez év nyarán igazolt a Budapesti Honvédba-középiskolai tanulmányait is ott kezdte meg szeptember 01-jén. Az EB-n nagyszerű, kiegyensúlyozott szerepléssel egyéniben az 5. helyen végzett, s csapatban EURÓPA BAJNOK lett!

Az U/19-ES versenyzők már négytusában küzdöttek egymással (bejött a vívás), s nagy meglepetésre a magyar lányok közül Gyugyi Laura a Székesfehérvári Volán versenyzője végzett a legjobban, ötödik helyet elérve. Laura két évvel ezelőtt, általános iskolai tanulmányai befejeztével, edzői nyomatékos tanácsára igazolt Székesfehérvárra, s kezdett ott középiskolai tanulmányokba. Szorgalma, tehetsége repítette korosztályának európai élmezőnyébe.

Zóra és Laura példája bizonyítja, hogy városunkból – a 25 m-es, négypályás kis tanmedencéből, a sáros, földes futópályáról is nemzetközi szintre léphetnek sportolóink, ha van lelkesedés, kitartás, segítő szándék!

HALMAI PETRA –TÓTH LILI ANNA – ZEMÁN ZÓRA – GYUGYI LAURA dicsőséges névsor, …. s meggyőződésünk, hogy vannak a város utánpótlásában, a különböző sportágakban további ígéretek!

Last modified: 2021.09.23.