fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Kötélugró világbajnokság

A Jumpers DKSE 3 világbajnoki címet, 2 ezüst érmet és egy 5. helyet szerzett.

A pandémiára való tekintettel 2021-es évben a Kötélugró Világbajnokságot virtuálisan rendezték meg, így a csapatunk 3 tagja is részt tudott venni rajta. Az anyagi vonzata miatt elutazni a helyszínre nem tudtunk volna, de így az elért eredményeinkkel kivívott lehetőséggel élni tudtunk.

A nyár nagy részét a tornateremben, edzéssel, gyakorlással töltöttük, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból. Az egyesület rutinosabb versenyzői Fónai Friderika, Bessenyei Tímea és Mohai Levente indulhatott a Világversenyen. Ők hárman összesen 7 versenyszámban mérték össze tudásukat a világ legjobbjaival. A világversenyen 6 korcsoport közül Bessenyei Tímea egyénileg a 30+ korcsoportban 30 mp gyorsaságiban 2. helyet, 180 mp gyorsaságiban 1. helyet, triplázásban 1. helyet, szabadon választott gyakorlatával 1. helyet szerzett.

Fónai Friderika és Bessenyei Tímea kínai hajtásos versenyszámban 2. helyet szereztek.

Fónai Friderika, Bessenyei Tímea és Mohai Levente hármas DD (két hosszú kötél) gyakorlatukkal 5. helyet értek el a népes és igen erős mezőnyben.

Fónai Friderika szabadon választott gyakorlatának értékelése még hátra van, neki még szurkolunk. A részletekről Bessenyei Tímea, az egyesület vezetője számolt be.

GRATULÁLUNK!

 

Last modified: 2021.12.22.