fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

SZERETET – Advent negyedik vasárnapja

A negyedik vasárnaphoz kapcsolódó programok december 17-én este kezdődtek a Percussion Project Pécs adventi ütőskoncertjével a Művelődési Ház Majoros Galériájában. A kiváló pécsi művészek valódi karácsonyi hangulatot teremtettek a közönségnek.

December 18-án szombaton a Swing Ladies All I want for Christmas is SWING koncertje kápráztatta el a hallgatóságot. A trió a 20-as, 30-as évek Amerikájának, eddig kevesek által ismert karácsonyi dalait dolgozta fel. Együtt merülhettünk el a varázslatos karácsonyi világban.

A szeretet vasárnapján az MMSZ Esterházy Miklós Technikum és a Szent Orsolya Bencés Iskolaközpont ünnepi műsorával hangolódhattunk a karácsonyra, majd dr. Hegedüs János katolikus plébános szavai készítettek fel a karácsonyi csodára. Az adventi koszorú negyedik gyertyáját Tóth Zoltán és Bogdán László önkormnyzati képviselők gyújtották meg.

A gyertyagyújtást követően a város karácsonyfája alatt felsorakoztatott Cipősdoboz Akcióban összegyűjt ajándékokat vehették át a kedvezményezett szervezetek, az Életfa Nagycsaládos Egyesület Dombóvár, a Dombóvári ESZI és a Dombóvári Katolikus Karitász.

Az este folyamán először köszönthettük városunkban a Szironta Együttest. A koncerten különleges, hangolt bronz kéziharangokon csendültek fel ismert és elfeledett karácsonyi dalok elsősorban az angolszász nyelvterületről, de klasszikus karácsonyi művek is szerepeltek a kínálatban, így karácsonyi filmek betétdalai és kifejezetten kéziharangokra írt darabok is megszólaltak.

Az jégpálya mindenki örömére hétvégén is jó hangulatban üzemelt, a talp alá valót pénteken, szombaton és vasárnap is Uzonyi Zalán biztosította.

Last modified: 2021.12.22.