fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Városi Farsang

Két év után újra farsangi mulatságtól volt hangos a Művelődési Ház előtti tér Dombóváron 2022. február 26-án. A színes forgatagban az Agrárminisztérium által támogatott termelői kultúr piacon kínálta termékeit tizenkét tolna megyei vállalkozó; mézes puszedli, ízesített méz, sajtok, különleges csokoládé, húsáru, sörkülönlegességek, kiváló minőségű kreatívok közül válogathattak a rendezvényre látogatók.

Pintér Szilárd polgármester örömmel látogatta végig a vásárt vendégeivel. Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője és Zsikó Zoltán, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke több helyen vásárolt a kiváló termékekből.

Koncertek, jelmezfelvonulás, gólyalábasok műsora, tűzzsonglőrök, népi fajátékok, kézműves foglalkozások várták a résztvevőket. Dombóvár Város Önkormányzata a Dombó-Csipssz Egyesülettel közösen hirdetett jelmezversenyt több kategóriában. Szép számmal neveztek a gyerekek, legnépszerűbb az unikornis és Harry Potter jelmez volt, de angyalok, királylányok, pillangók, rocksztár, manó is felsorakozott a megmérettetésre. A négy fős zsűri gyermek kategóriában a hippi lány jelmezt értékelt a legjobbnak, birtokosa egy családi belépőt nyert a pécsi állatkertbe. A felnőtt kategóriában a legjobb a banán jelmez lett, melynek viselője egy családi vacsorával lett gazdagabb. A legkreatívabb kategóriában egy kis bárányt, a legviccesebben az álcázott katonát díjazta a zsűri, mindketten egy-egy tortát kaptak ajándékba. Gábor Sándor aranykoszorús mestercukrász felajánlásának köszönhetően egy különdíj is gazdára talált, a választás a pici aranyszőrű bárányra esett.

A Dombóvári Székely Kör 450 farsangi fánkot sütött az alkalomra, mindenki dicsérte a lekvárral, nutellával ízesített süteményt.

 

Last modified: 2022.03.02.