fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Dr. Antalffy Zsolt Dombóvár Város Elismerő Díszjelvénye kitüntetésben részesült

Dombóvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2022-ben Dombóvár Város Elismerő Díszjelvénye kitüntetést adományozott a Dombóvári Szent Lukács Kórház onkológusa és sebész szakorvosa, Dr. Antalffy Zsolt részére.

Doktor úr Kaposváron született. Polgári családban nőtt fel, a Táncsics Mihály Gimnáziumban érettségizett, majd 1991-ben Pécsett végezte el az orvosi egyetemet.

Friss diplomával segédorvosként kezdett el dolgozni a dombóvári kórház sebészeti osztályán. Felesége radiológusként helyezkedett el és dolgozik azóta is ezen a területen. Egy fiúk és két lánygyermekük született.

2002-ben új feladatokat és ismereteket keresve a Kaposvári Egyetemen kapott álláslehetőséget. A daganatos betegek gyógyítása érdekében szerzett szakvizsgát sugárterápiából és klinikai onkológiából. A következő években több alkalommal tartott szakmai előadásokat, emellett részt vett az egészségügyi főiskola hallgatóinak oktatásában is. Ez idő alatt sem szakadt el teljesen a dombóvári betegektől, heti egy-két napban a sebészeti betegellátásban, valamint a sebészeti ügyeleti ellátásban továbbra is dolgozott a kórházunkban.

A kaposvári onkológiai betegellátásban eltöltött 10 év után tért vissza a dombóvári kórházba, megosztott munkaidőben segítve az onkológiai és a sebészeti betegeket egyaránt. Jelenleg nagyobbrészt a daganatos betegek kivizsgálását és gondozását végzi.

Dr. Antalffy Zsolt a hivatásban eltöltött évek alatt ismertséget és elismertséget vívott ki magának. Munkáját és magánéletét is a humánum, a családszeretet és az Istenbe vetett hit vezérli. A kitüntetés a daganatos betegek gyógyítása érdekében végzett példaértékű és áldozatkész orvosi munkájának méltó elismerése.

Last modified: 2022.04.13.