fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Zemán Zóra Zoé Buzánszky Jenő-díjban részesült

A Buzánszky Jenő-díj kiemelkedő sporteredményt elérő fiatalnak vagy Dombóvár színeiben versenyző, többségében fiatalokból álló csapatnak adományozható.

Az Aranycsapat tagjáról elnevezett kitüntetést vehette át 2022-ben

Zemán Zóra Zoé

Zóra úszóként kezdte sportpályafutását a Dombóvári Sportiskolánál, majd a Dombóvári Vasutas Atlétikai és Szabadidő Egyesületnél Fazekas Gáspár irányításával a futásban is egyre jobb eredményeket ért el. Így először a kéttusa, a háromtusa, majd az öttusa minden sportágában képezte magát. Kvalitásai, kitartása és kemény munkája révén egyre jobb és jobb eredményeket hozott, és kivívta, hogy országosan is felfigyeljenek a teljesítményére. Emellett a Szent Orsolya Iskolaközpontban a tanulmányait sem hanyagolta el.

2021 májusától a Budapesti Honvéd Sportegyesület Öttusa Szakosztályának igazolt versenyzője, illetve ősztől az Egyesület Vívó Szakosztályát erősíti. Az idei tanévtől a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium Élsportoló Osztályának tanulója, ahol szintén a legjobbak közé tartozik. Küzdeni akarása, céltudatos gondolkodása kivételes a sportban és a tanulásban egyaránt.

 

 

Last modified: 2022.04.28.