fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Idén 50 éves a Dombóvár-Gunaras városrész

A Dombóvár-Gunaras városrész idén 50 éves, Dombóvár Város Önkormányzata a helyi vállalkozókkal összefogva rendezvénysorozattal készül a kerek évforduló alkalmából.
A programsorozat május 13-án indul a XXII. Alfa Romeo Club Magyarország – Selénia Rally elnevezésű eseménnyel. Május 20-án egész napos, a család minden tagja számára érdekes programokkal készülünk, a kétnapos Rock Majális is ugyanekkor kerül megrendezésre.
A részletekről folyamatosan tájékoztatjuk Önöket itt a város közösségi oldalán. Hallgassák meg a sajtótájékoztató összefoglalóját további információkért.
Anno az üdülőterület kiépülésében, a költségek finanszírozásában nagy szerepe volt a társadalmi összefogásnak. A városban akkor dolgozó mintegy 8000 fő közül 7162 személy egy napi keresetével járult hozzá a fürdő építéséhez. A fürdőterület közelében üdülőterület kialakítását vették tervbe. Az első ütemben 210 db üdülőtelket mértek ki. A fürdő létesítményeinek bővülésével együtt a hétvégi házak száma is gomba módra szaporodott. 1977-re 279 hétvégi ház épült fel, és még 108 volt épülőben. A vendégek száma is folyamatosan emelkedett.

Last modified: 2023.04.14.