fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Református Óvodák I. Regionális Mini Találkozója

Hagyományteremtő jelleggel tartották meg május 19-20-án a Tolna, Somogy, Baranya vármegyei Református óvodák I. Regionális Mini Találkozóját Dombóváron. Ezen alkalom legfőbb célja, hogy a jövőben szorosabb együttműködés, közös gondolkodás mentén épüljön tovább a közösségük. Megszervezésére az Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért felelős Államtitkárság Egyházi közösségi célú programok 2023. évi támogatására kiírt pályázaton 200.000 Ft- nyertek el.
A vendégeket állófogadással várták, a két napos rendezvényt Schott Ágnes, az eseményt szervező, és annak otthont adó, dombóvári Margaréta Református Óvoda vezetője nyitotta meg. Majd igei köszöntőt mondott Kisóváriné Németh Márta Pécs belvárosi gyülekezet lelkipásztora.
A program a Református Pedagógiai Intézet igazgatójának, Dr. Szontagh Pál Iván „Közösségépítés, együttműködés a református óvodában” című előadásával folytatódott, majd
délután megtekinthették a református templomot és a dombóvári óvodai képviselői bemutatták intézményüket.
A nap zárásaként szalonnasütés közben kötetlen beszélgetésre is lehetőség volt. Az esemény a szombati napon vidám, színes csapatépítő játékokkal folytatódott a Szőlőhegyi Alkotóházban, majd szabadon választható kézműves foglalkozásra is lehetőség nyílt, mely során szebbnél szebb alkotások készültek.

Last modified: 2023.05.30.