fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

„SZEPTEMBER VÉGÉN” címmel kulturális programsorozatot indult helyi általános- és középiskolások részére

Dombóvár Város Önkormányzata és a Dombóvári Székely Kör a művelődési házzal karöltve a Petőfi emlékévhez csatlakozva „SZEPTEMBER VÉGÉN” címmel kulturális programsorozatot indított helyi általános- és középiskolások részére.
A programba Dombóvár testvérvárosát, Gyergyószentmiklóst is bevontuk.
Az iskolák folyamatosan kapták a különböző versenykiírásokat. Egyes projektek már befejeződtek; pl. a pólóminta tervezés, amit egy apáczais diáklány nyert meg. Az ő ötletéből pólókat fogunk gyártatni.
A fiatalok megmutathatják tehetségüket szavalóversenyen, tervezhetnek társasjátékot, részt vehetnek egy Petőfi kvízen, írhatnak esszét, készíthetnek videófilmet.
Szeptember végén zárult le az a rajzverseny, amelyre megjelölt Petőfi versek illusztrációjával jelentkezhettek. Néhány alkotást megtekinthetnek a művelődési ház előterében (a rajzok zsűrizése még nem történt meg).
A kulturális programsorozat a november 23-án (csütörtökön) tartandó nyilvános gálával zárul majd, amin bemutatjuk a különböző versenyek nyerteseit, munkáikat, produkcióikat, ill. átadjuk a díjakat. Erre a napra gyergyószentmiklósi gyerekeket is várunk Dombóvárra.
Az egész programsorozat legjobbjai egy budapesti kiránduláson vehetnek részt; egyebek mellett a Parlamentbe és a Petőfi Irodalmi Múzeumba fognak ellátogatni.
Köszönjük az iskolák részvételét és a gyerekek aktivizálását!
Horváth Józsefné, Eti – ötletgazda és főszervező
Balipap Zsuzsa – a projekt koordinátora
A programsorozat a kormány támogatásával valósul meg.

Last modified: 2023.10.11.