fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Büszkék vagyunk!

Büszkék vagyunk a Dombóvári Kosársuli két saját nevelésű, immár az NB1/A csoport legjobb fiataljai közé tartozó játékosára, Reizinger Mátéra és Halmai Dánielre.
Nagyszerűen kezdték az NB1-es felnőtt szezont élvonalbeli csapataikban. Az utanpotlassport.hu portál statisztikát készített arról, hogy kik játszottak a legjobban a 2004-es vagy annál fiatalabb játékosok (utánpótlás-válogatottak) közül a férfi NB I/A-csoportos kosárlabda-bajnokság első öt fordulójában. A rangos listán kiemelkedő helyet foglalnak el az egyesület egykori játékosai. Reizinger Máté a Budapesti Honvéd színeiben az első, míg Halmai Dániel a Kométa Kaposvári KK-t erősítve a negyedik legjobb mutatókkal rendelkezik a szezon néhány fordulóját követően.
A Honvéd 18 éves hátvédje az előző évadban mindössze öt alkalommal lépett pályára a felnőtt első osztály alapszakaszában, ezt a mérkőzésszámot ezúttal már a bajnokság első hónapjában elérte, teljesítményben pedig jócskán túlszárnyalta a korábbiakat. A Kecskemét legyőzéséből 12 ponttal és 18-as VAL-mutatóval vette ki a részét, a SZEDEÁK elleni siker alkalmával is 8 ponttal és 2 szerzett labdával jelentkezett. Átlagosan 17,8 percet tölt a pályán a piros-fehéreknél, ez idő alatt 5 pontot, 2,8 lepattanót és 7,8-as teljesítményindexet jegyzett átlagosan.
A negyedik helyre a kaposvári színekben mind nagyobb szerephez jutó Halmai Dániel került. A Dombóváron nevelkedett utánpótlás válogatott irányító már a legutóbbi évadban is rendszeresen szóhoz jutott a somogyi együttesnél, viszont ezt a játéklehetőséget mostanra még jobb produkcióval hálálja meg – számszerűen 3,5 pontos és 5,5-ös VAL-os átlaggal, illetve 80 százalékos dobóhatékonysággal mezőnyből.

Last modified: 2023.11.07.