fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Dr. Szenyéri Zoltán„Háromszáz esztendő Dombóváron és környékén – A német nemzetiségű lakosság létszám-változásai a XVIII. század elejétől a XXI. század elejéig” című könyvének bemutatója

A Földi István Könyvtárban december 7-én a Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében Dr. Szenyéri Zoltán „Háromszáz esztendő Dombóváron és környékén – A német nemzetiségű lakosság létszám-változásai a XVIII. század elejétől a XXI. század elejéig” című könyv bemutatójára került sor.
A Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat és támogató partnerei kiadásában megjelent kötet bemutatóját Glaub Róbert elnök köszöntő szavai nyitották, melyben ismertette a könyv megjelenésével kapcsolatot tudnivalókat. Azt követően Dr. Szenyéri Zoltán Ph. D. kutatótanár, gimnáziumi intézményvezető, a könyv szerzője vetítéssel egybekötött előadását hallgathatták a szép számmal összegyűlt érdeklődők.
A folytatásban Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője osztotta meg a témához kapcsolódó gondolatait.
A könyv tipográfiai tervezéséről és kivitelezéséről Erky-Nagy Tibor tipográfus, helytörténész beszélt. A német nyelvi fordítói munkákat Szenyéri Viktória végezte.
Az új kiadvány ünnepélyes bemutatójának zárásaként Glaub Róbert köszönetét fejezte ki a könyv megjelenését támogató települési önkormányzatok, vállalkozások részére, akik személyesen vehették át a könyv ajándékpéldányait.
A kiadó a helyi óvodák, általános-és középiskolák, intézmények részére is biztosított egy-egy példányt a kötetből.
Az este dedikálással, állófogadással és kötetlen beszélgetéssel zárult.
A könyv jövő héttől megvásárolható lesz a Földi István Könyvtárban.

Last modified: 2023.12.13.