fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Felújították a Platán Idősek Otthonát

2020 óta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat fenntartásában működik városunkban a Platán Idősek Otthona. Az épület állaga a hosszú évek folyamán folyamatosan romlott, homlokzata, tetőszerkezete rossz állapotba került, statikai problémák is felmerültek.
Az idei esztendőben elindult a felújítási folyamat, mellyel ismét méltó külsőt kapott a csodaszép polgári stílusú épület. A beruházásra egy összefogás adott lehetőséget. A 11 millió forint értékű felújításhoz a Magyar Máltai Szeretetszolgálat mint fenntartó, és Dombóvár Város Önkormányzata biztosított forrást, a kivitelezést nagy részben dombóvári szakemberek végezték.
Örömünkre szolgál, hogy a Szabadság utca keleti oldalán a régi impozáns épületek nagy részének renoválása megtörtént: a Jézus Szíve Katolikus Templom, az orvosi rendelő, a régi gyógyszertár épülete, a Platán Otthon homlokzata is.
Az ünnepélyes átadón Jónás Gergely és Pintér Szilárd polgármester egyetértettek abban, hogy ezek csak az első lépések voltak, hogy igazán méltó körülményeket teremtsenek a gondozottak számára. Potápi Árpád János államtitkár, országgyűlési képviselő kiemelte, Dombóváron egyre erőteljesebb az egyházak szerepvállalása az oktatásban és a szociális ellátásban, mely pozitív példa.
Horváthné Gyánó Bernadett intézményvezető és Kozláné Rohán Beatrix tagintézmény-vezető azon dolgoznak, hogy a teljes épület korszerűsítésében további lépések történjenek, melyben a fenntartó és tulajdonos is partner.

Last modified: 2023.12.13.