fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Zöld Óvoda programsorozat városunkban

A Dombóvári Szivárvány Óvoda Zöld Bázisintézmény szervezésében május 10-én valósult meg egy, az Energiaügyi Minisztérium által támogatott program. A dombóvári óvoda sikeresen pályázott és nyert támogatást szakmai programjának megvalósítására, mely a 2023-24 és 2024-25 nevelési évben kerül megrendezésre.
A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit, módszertani felkészültségét. Segítséget adjon a Zöld Óvoda és az Örökös Zöld Óvoda minősítő címre való pályázatírásban, gyakorlati segítségnyújtást adjon a Zöld Óvoda Kritériumainak minél teljesebb megvalósításához, a Zöld Óvoda program értékeinek széleskörű közvetítéséhez, valamint segítse a hálózati együttműködés és tanulás rendszerének kialakítását, működtetését.
Az Óvoda 2017 óta lát el Zöld Bázisintézményi feladatokat Tolna Vármegyében. Minősített jó gyakorlatuk a Zöld kapu környezetvédelmi program, mely komplex rendszer a gyerekek környezettudatos szemléletének megalapozására. A most megvalósult nagysikerű szakmai nap óvodapedagógusoknak szólt: környezeti nevelés és szemléletformálás lehetőségei TEREPEN óvodásokkal, illetve előadás és terepgyakorlatok vizes élőhelyeken címmel a Tüske Madárvárta Bázishelyen. A szakmai nap előadója Nagy Sándor, a Magyar Madártani és Természetvédő Egyesület Keve András díjával kitüntetett környezeti nevelője volt.
A Dalmandról, Döbröközről, Vásárosdombóról, Bátaszékről, Taszárról és Dombóvárról érkező kolléganők a program részeként megtekintették az udvarukon kialakított madár és méhecskebarát kertet is, melynek tervezésében és megvalósításában az óvoda összes dolgozója részt vett. A programsorozat ősszel folytatódik.

Last modified: 2024.05.15.