fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Megemlékezés a Nemzeti Összetartozás Napján

A trianoni békeszerződés aláírásának évfordulójára emlékeztünk közösen a Nemzeti Összetartozás Napjának délutánján. Az ünnepi esemény méltó volt az esemény apropójához, hiszen a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium diákjai Sátor Edéné közreműködésével szívhez szóló és színvonalas műsorral készültek.
Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője beszédében kiemelte, hogy mi magyarok megtanultuk az elmúlt 1000 évben, hogy melyek azok az ügyek, amelyekért áldozatokat kell hoznunk. A hazáért, a szabadságért és családunkért bármikor, bárkivel megküzdünk!
Örömmel fogadtuk, hogy ilyen szép számmal részt vettek az eseményen és helyeztek el koszorúkat az emlékműnél díszőrség kíséretében.
A Nemzeti Összetartozás Napja ugyan fájó emlék, de a szívünk egyként dobban, mert tudjuk: ceruzával meg lehet húzni a határokat, de a magyar nép attól még egy és oszthatatlan. Szétszakítva is egyek voltunk, egyek vagyunk és egyek leszünk, hiszen nemzeti identitásunk, kultúránk és csodás anyanyelvünk örökre összeköt bennünket.

Last modified: 2024.06.06.