fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

III. Masters Világbajnokság

Szlovéniában a Száva folyó melletti Radeče adott otthont az 55 év feletti versenyzőket érintő III. Masters Világbajnokságnak, a 65 év felettieket tömörítő XIII. Veterán Világbajnokságnak, illetve a XXII. Mozgáskorlátozott Világbajnokságnak, mely események október 9-én értek véget. A világbajnokságokra 19 ország nemzeti válogatottjai neveztek. A Száva folyó ezen szakasza duzzasztóval szabályozott, így a vízszint közel állandó. A zsákmány nagyrészét a szilvaorrú keszegek tették ki 3-700g súlyban. Ezen kívül, különösen az első forduló zavaros vizében, a sneci fogása volt még számottevő. Horogra akadt még néhány márna, domolykó és kárász is.
A tréning és verseny napok alatt a versenyzőknek volt részük ködben, napsütésben, esőben, szélben, szélviharban, plusz 10 és 24 fokban. A Masters válogatott tagjaként Papp József, a Dombóvári Városi HE tagja, is részt vett a világbajnokságon és nyerte élete első VB aranyát.
„Mint minden világbajnokság, ez is kemény feladat elé állította a versenyzőket. A nemzeti válogatottak mind nagyszerű, „régi motorosokból” állnak, akik életük jelentős részét töltötték a vízparton a versenyszektoraikban. Elsősorban velük kellett felvenni a versenyt. Ezen felül a rossz időjárással, és a szokatlanul mély vízzel is meg kellett küzdeni, illetve szilvaorrú keszegre sem minden nap horgászik az ember. Az eredmény pedig magáért beszél, a csapatnak sikerült a feladatot a lehető legmagasabb szinten megoldania, hiszen a dobogó tetején álltunk és a himnuszt nekünk játszották. A verseny végén Tímár Gabi barátommal egymás nyakába borulva könnyeztük meg a régóta várt sikert, amelyért egy életen át dolgoztunk.” – mondta el Papp József.
A masters (55+) kategóriában a magyar nemzeti válogatott szenzációs versenyzéssel, 17,5 ponttal aranyérmet szerzett, a második Olaszország (31 pont), a harmadik Csehország (37 pont). A csapat összetétele: Timár Dániel kapitány, Baruta Richárd másodkapitány, Ambrus Tibor, Erdei Attila, Faragó Róbert, Papp József, Timár Gábor versenyzők, Arató Soma, Borda Zsolt, Faragó Róbertné, Papp-Kósa Gabriella, Timár Dóra segítők.
Az egyéni versenyben világbajnok Ambrus Tibor lett.
A veterán (+65) kategóriában csapatunk 37 ponttal szépen csillogó bronzérmet szerzett.
A mozgáskorlátozott válogatott 43 ponttal a hatodik helyet érdemelte ki.
Gratulálunk TOP MIX Papp Józsefnek!

Last modified: 2021.10.13.