fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Kortárs segítőket képeznek ki Dombóváron, elindult a prevenciós munka

A Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum január 26-án ült össze és folytatta a tavaly év végén megkezdett munkát. Dr. Németh Tímea elnök nyitotta meg a fórumot és ismertette a napirendi pontokat. Elsőként a Dombóvári Rendőrkapitányság beszámolóját hallgathatták meg az elmúlt év intézkedéseivel kapcsolatban Tóth Szilvia r. főtörzszászlós előadásában, majd a felmerült kérdésekre válaszolva Gábor Zoltán r. őrnagy tapasztalatai alapján osztotta meg véleményét a jelenlévőkkel, ezt követően beszámolt az első ülésen meghatározott feladatokról.

Megkezdődött a kortárs segítők toborzása, első körben a Dombóvári Illyés Gyula Gimnáziumban indulhat meg az oktatás a közeljövőben. Fontosnak tartják a megelőzés szempontjából, hogy a képzésen a témában ismereteket szerző diákok hitelesen tudjanak beszélni kortársaik előtt akár egészségügyi és jogi szempontból is a drogfogyasztás következményeiről.

Az egyeztető fórumon részt vett Pintér Szilárd polgármester is, örömmel értesült az első fontos lépések megtételéről, a konstruktív együttműködésről.

Terveik szerint a Kábítószer-ellenes Világnapon, június 26-án a kapcsolódó szervezetekkel közösen, rendezvényt szerveznek Dombóváron.

 

Last modified: 2022.01.27.