fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Börcsök Zoltán Nimród Vadászérem birtokosa lett

A vadgazdálkodásban, a vadászatban és a vadászati kultúra ápolásában végzett példamutató munkája elismeréseként a Tolna Megyei Vadász-szövetség vezetői, Pintér Szilárd Dombóvár Város Polgármestere és számos vadász, barát és családtag jelenlétében vehette át a nívós elismerést. Nagy Imre, Bán Béla, Stemler József után a Kapos-Koppányközi Vadásztársadalom kiválóságai közé tartozik immár Börcsök Zoltán, ahogy a tábla is hirdeti a könyvtárszobában.

A méltatást Dr. Király István a megyei vadászkamara titkára olvasta fel, majd Dr. Pilisi Gábor elnökségi tag és Kupás Deák Zoltán elnök úr is gratulált a díjazottnak.

Börcsök Zoltán elmondta, hogy édesapja vonta be a vadászat szépségeibe, felelősségteljes munkájába, és a mai napig az útmutatásai szerint éli mindennapjait, hozza meg döntéseit. A Kocsolai Dám Vadásztársaság elnöki tisztségét tölti be 2007 óta.

Az ünnepség keretében avatták fel azt a vadász-panteont, amelyet nemrég telepítettek át a felújított dalmandi kastély épületébe. A vadászat területén végzett tetteik, értékrendjük és értékteremtő munkájuk révén váltak példaképpé. Emlékük megőrzésében sokat tett Nagy Imre, Stemler József és Bán Béla, valamint Börcsök Zoltán, aki helyet adott a kilenc portrénak.

 

Last modified: 2022.03.10.